Po debaklu Cityja na prvi tekmi proti Barceloni, ki se je končala s kar 4:0 v prid Kataloncev, so varovanci Pepa Guardiole na Etihadu želeli popraviti vtis.

Na začetku tekme so delovali živahno in se v prvih desetih minutah povsem enakovredno kosali z Barcelono na sredini igrišča. Minuto kasneje je po podaji Sergia Agüera do žoge v kazenskem prostoru prišel Raheem Sterling, precej naivno ga je spotaknil Samuel Umtiti, a je madžarski sodnik Viktor Kasai le odmahnil z roko in City neupravičeno prikrajšal za enajstmetrovko.

Nato se je začela prevlada Barcelone, ki je na sredini igrišča nadzorovala žogo, igra svetlo modrih iz Manchestra pa je povsem razpadla. Luis Suarez, Leo Messi in Neymar so spet odlično sodelovali v napadu, eno boljših predstav v dresu Barcelone je prikazal Andre Gomes, ki je bil ob vsakem stiku z žogo nevaren za gol Willyja Caballera. Premoč je v 21. minuti rutinirano kronal Messi.

Gündogan izkoristil napako Barcelonine obrambe

Barcelona je imela še nekaj zelo lepih priložnosti, da bi povišala vodstvo, nekajkrat so manjkali le centimetri, pa bi se mreža Cityja spet zatresla. Branilci Kataloncev so se preveč sprostili, Sergi Roberto je v 38. minuti napačno podal pred svojim kazenskim prostorom, Sergio Agüero je žogo spravil do Sterlinga, ta pa je nesebično podal do Ilkayja Gündogana, ki je brez težav premagal Marca-Andreja Ter Stegna.

V zaključku prvega polčasa je bil City boljši nasprotnik, a domačini do vodstva niso prišli, po 45 minutah igre izid ostaja izenačen (1:1).

City v drugem polčasu do popolnega preobrata

Belo modri iz Manchestra so na začetku drugega polčasa nadaljevali s pritiskom, odlično priložnost je imel že v 47. minuti Raheem Sterling, a je žogo slabo sprejel. City je v vodstvo v 51. minuti povedel Kevin de Bruyne s prostega strela. Streljal je mimo živega zidu v vratarjev kot, a je Ter Stegen najprej krenil v nasprotno smer, zato mu je na koncu zmanjkalo nekaj centimetrov in žoga je končala v mreži.

Barcelona ni razvila prave igre, čeprav jim je uspelo nekaj dobrih protinapadov, Andre Gomes pa je s pravo bombo z roba kazenskega prostora stresel prečko. Sergio Agüero je odigral odlično srečanje in razigraval soigralce, v 74. minuti pa je svoj drugi gol na tekmi in šele tretji v ligi prvakov dosegel Ilkay Gündogan. Pep Guardiola se je veselil na klopi Cityja, Katalonci pa so bili iz minute v minuto bližje porazu.

Ob koncu srečanja so si pripravili nekaj polpriložnosti, a je obramba Cityja zdržala vse nalete. V zadnjih minutah so bili nekajkrat blizu tudi četrtemu zadetku, po zadnjem žvižgu Viktorja Kasaija pa se je na Etihadu začelo veliko slavje, vidno si je oddahnil tudi Guardiola. V Manchestru smo sicer spremljali precej boljše in bolj izenačeno srečanje kot pred dvema tednoma v Barceloni. Boj za prvo mesto v skupini C tako še vedno ostaja odprt, Katalonci imajo po štirih tekmah dve točki več od Cityja.

Torkov večer zaznamovali zadetki v zaključku tekem

Na preostalih tekmah torkovega večera so bili strelci zelo razpoloženi v zaključku. Arsenal se je z mojstrovino Mesuta Özila izvlekel šele v samem zaključku proti Ludogorcu (3:2), Atletico Madrid je proti Rostovu rešil Antoine Griezmann (2:1), PSG je premagal Basel (2:1), Celtic pa izenačil proti Borussiji iz Mönchengladbacha (1:1). Bayern je v gosteh s težavami premagal PSV (2:1), Benfica pa doma Dinamo iz Kijeva (1:0). Nekoliko prej sta tekmo odigrala Bešiktaš in Napoli, v Istanbulu se je srečanje končalo brez zmagovalca (1:1).