Camp Nou se je znova priklonil spektakularnemu Lionelu Messiju, ki je s tremi goli in podajo potopil Manchester City. Za nekdanjega trenerja Barcelone Josepa Guardiolo se gostovanja v Španiji spreminjajo v nočno moro, saj je izgubil že četrto tekmo v nizu. V zadnjih treh sezonah je bil z Bayernom brez moči proti Realu Madridu (0:4), Barceloni (0:3) in Atleticu Madridu (0:1), v podobnem slogu je začel tudi službovanje v Manchestru.

Barcelona je dobila zalet po izključitvi vratarja Claudia Brava, ki je na začetku drugega polčasa zunaj kazenskega prostora igral z roko. Manchester City je v odprti tekmi naivno pustil preveč prostora napadalnemu trojčku Barcelone, ki je v tem koledarskem letu zabil že 101 gol. Lionel Messi je še oplemenitil svojo statistiko in s sedmim hat-trickom v ligi prvakov izboljšal rekordno znamko. Argentinec je v katalonskem dresu že na 37. tekmi zabil vsaj tri gole naenkrat, v tej sezoni pa v povprečju zatrese mrežo vsakih 55 minut. Zgolj na dveh tekmah letošnje evropske sezone je dosegel toliko golov (6) kot v celotni izvedbi lige prvakov 2015/16, ki jo je Barcelona sklenila s četrtfinalnim izpadom proti Atleticu. »Še kdo dvomi o Messiju?« se je retorično vprašal trener Barcelone Luis Enrique, ki je plačal visok davek za zmago proti Cityju, saj sta se poškodovala branilca Gerard Pique in Jordi Alba. Pique bo odsoten tri tedne, Alba pa dva, kar bo v zgoščenem ritmu tekem močno oslabilo zadnjo vrsto enega osrednjih kandidatov za osvojitev lige prvakov.

Španski mediji se medtem že poigravajo s kombinacijami, kateri nogometaš si zasluži prestižno nagrado zlata žoga. Glavna favorita sta tako kot v minulih letih po pričakovanjih Realov zvezdnik Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, tretje mesto pa je bržčas rezervirano za napadalca Atletica Antoina Griezmanna, ki je bil najboljši posameznik letošnjega evropskega prvenstva v Franciji. V izboru za zlato žogo ni natančno določenih kriterijev, zato se skoraj vsako leto krešejo mnenja, ali je nagrada romala v prave roke. Dosežki za leto 2016 kažejo, da je Ronaldo prejel najpomembnejši mednarodni lovoriki (liga prvakov in evropsko prvenstvo), medtem ko je Messi osvojil vse tri španske pokale in igral v finalu južnoameriškega prvenstva. V tem trenutku je Messi s 47 doseženimi zadetki najboljši strelec koledarskega leta, Ronaldo pa je predvsem zaradi strelske krize v novi sezoni prispeval šest golov manj.