Nogometaši Domžal bodo na začetek slovenskega prvenstva dobro pripravljeni. Zasluge za to gredo tudi zgodnjemu začetku kvalifikacij za evropsko ligo, zaradi česar ujamejo tekmovalni ritem hitreje od večine tekmecev. Lani so to dobro unovčili, saj so med vsemi prvoligaši ohranili najdaljši niz neporaženosti in prvič izgubili šele v šestem krogu, ko je bila od njih doma boljša Olimpija. Ponovitve takšnega scenarija se ne bi otepali niti letos, pa čeprav sta v enajsterici, ki je lani igrala proti West Hamu, ostala le branilca Jure Balkovec in Gaber Dobrovoljc.

Da je tako, ni naključje, temveč že nekajletna praksa, saj se v klubu dosledno držijo pred sedmimi leti zastavljenega načrta, ki temelji na močni podpori mladinskemu pogonu in prodaji igralcev. Nič drugače ni letos, saj so mesto ob Kamniški Bistrici po koncu sezone med drugim zapustili Brazilec Juninho (konec kariere), Španec Alvaro Brachi in branilca Rok Elsner ter Žan Majer, ki je okrepil ruskega prvoligaša iz Rostova.

Čeprav so v Domžalah ekipo, ki nosi breme v Evropi, sestavili že januarja, pa so v svoje vrste v zadnjih tednih vseeno pripeljali kar nekaj novincev. Izpostaviti velja branilca Tilna Klemenčiča iz Celja, mladega albanskega reprezentanca Rubina Hebaja in napadalca Lovra Bizjaka ter Senijada Ibričića, ki sta nazadnje nastopala za Aluminij oziroma Koper.

Domžalčani so sicer sezono sklenili s četrtim mestom v prvenstvu in z zmago v slovenskem pokalu, letos pa bi ob nestanovitnih razmerah v Olimpiji skupaj z Gorico utegnili pomeniti največjo nevarnost prvemu kandidatu za naslov Mariboru. »Tekmovalni koledar je znan že dolgo. Zavedali smo se morebitnih težav, zato smo že na začetku priprav razmišljali o razširitvi kadra. Vsi nogometaši so pomembni za rotacije v ekipi. Na oster ritem smo pripravljeni in tako kot vedno bomo tudi v novi sezoni razmišljali le iz tekme v tekmo. Od strokovnega vodstva tekmovanje na dveh frontah zahteva veliko več dela, a zato smo tukaj. Vemo, kakšni želimo biti na igrišči in kam želimo priti. V klubu smo ambiciozni ljudje in to ambicioznost želimo prenesti tudi na igralce. Smo na pravi poti in tudi na prvenstvo gremo z visokimi cilji,« pred prvenstvom, ki ga Domžalčani začenjajo z gostovanjem v Velenju pri Rudarju, pravi trener Simon Rožman.

Štiriintridesetletnik je s svojimi varovanci poleg dveh obračunov v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo proti Flori iz Talina (2:0 in 3:2) v zadnjem mesecu dni odigral še sedem pripravljalnih tekem. Uspeh so dosegli proti njihovi mladinski ekipi do 19 let (7:0), Balzanu (2:0), Ungheniju (7:0) in Interju iz Zaprešiča (1:0), medtem ko so remizirali proti ekipi Skenderbeu (2:2) ter izgubili z Dinamom iz Bukarešte (2:3) in Radomljami (2:3).

Naš namig: 2. mesto