Slabo vreme je preprečilo izvedbo večine tekem 16. kroga v drugi SNL. Od štirih predvidenih tekem so odigrali le eno, Brežice so v soboto z 1:0 (0:0, Gatarić 76) premagale Ankaran Hrvatine. Odigrani bi morali biti še tekmi Brda – Krka in Zarica Kranj – Farmtech Veržej, a so ju odpovedali oziroma prestavili, prav tako tudi sobotno med Roltekom Dob in Triglavom Kranj.

Nogometna zveza Slovenije še ni sporočila, kdaj bodo odpadle tekme odigrale, najverjetneje pa bo zadnji krog prestavljen na spomladanski termin, ki bo za stanje zelenic drugoligaških klubov precej bolj ugoden. Triglav si je že pred zadnjim krogom in odpadlim derbijem z drugouvrščenim Roltek Dobom zagotovil naslov jesenskega prvaka, Kranjčani imajo na prvenstveni lestvici štiri točke prednosti.

Najboljši strelec jesenskega dela je s 17 zadetki napadalec Triglava Matej Poplatnik, sledita mu Ankaranov Matej Zemljak (14) in Rok Kidrič (13), ki mreže trese v dresu Rolteka iz Doba. Boj za uvrstitev v prvo ligo se bo predvidoma s 17. krogom nadaljeval 19. marca prihodnje leto.