Če so srečanje na BayAreni bolje začeli Londončani, so uvodne minute tokrat pripadle Bayerju. A Tottenham se je kmalu otresel začetnega pritiska in prevzel pobudo. Kljub temu so gledalci v prvem polčasu niso naužili kvalitetnega nogometa, saj sta si ekipi v prvih 45 minutah priigrali le po eno priložnost. Na strani Tottenhama je v 33. minuti s strelom od daleč dlani vratarja Bernda Lena ogrel Christian Eriksen, medtem ko je pri Bayerju priložnost za vodstvo deset minut pozneje zapravil Javier Hernandez.

Začetek drugega dela je bil za odtenek živahnejši. Več od igre pa je imel Tottenham. V 50. minuti je bil nenatančen Eriksen, v 60. pa je po uspešnem preigravanju gol le za las zgrešil Kyle Walker. Bayer je na ofenzivo domačih odgovoril le pet minut kasneje. Po odbiti žogi se je v kazenskem prostoru Tottenhama na pravem mestu ob pravem času znašel Kevin Kampl, ki je z natančnim strelom po tleh s približno šestih metrov matiral vratarja Huga Llorisa za minimalno prednost nemškega prvoligaša z 1:0.

Tottenham je v nadaljevanju tudi z menjavami poskušal priti do izenačenja. V 82. minuti je s prostega strela prečko zatresel Eric Dier, dve minuti za tem pa so centimetri od zadetka ločili Bena Daviesa. Bayer je kljub temu zdržal vse nalete Otočanov in po zaslugi slovenskega vezista - igrišče je bil zaradi poškodbe primoran zapustiti v 85. minuti - po treh remijih dosegel svojo prvo zmago v letošnji sezoni lige prvakov.

»Občutek je neverjeten, lani smo igrali proti Barceloni in ta tekma je bila na istem nivoju. Igrati tekmo na Wembleyju in zabiti odločilni zadetek je res neverjetno, gola ne bom pozabil do konca kariere. Mislim, da danes ne bom spal,« je bil zgovoren junak tekme s Tottenhamom Kevin Kampl.

Poleg Kampla sta na igrišče stopila še dva Slovenca. Petar Stojanović je z zagrebškim Dinamom na gostovanju pri Sevilli izgubil s 4:0, nekdanji član Maribora pa je odigral le prvi polčas, saj je v njegovem podaljšku prejel drugi rumeni karton. Benjamin Verbič pa je s Kobenhavnom doma remiziral z Leicestrom (0:0).