Po reprezentančnem premoru se bo danes s prvo tekmo osmega kroga med Domžalami in Aluminijem (ob 20.15) nadaljevalo državno prvenstvo v nogometu. Jutri bodo tekme Rudar – Celje (18.15), Maribor – Radomlje (20.15) in Koper – Krško (20.15), v nedeljo pa še derbi Olimpija – Gorica (16.55).

Za Domžale se začenja obdobje po Luku Elsnerju, ki se je skupaj z lojalnim pomočnikom Rokom Hanžičem preselil v Ljubljano na klop državnega prvaka Olimpije. Izbira Simona Rožmana za glavnega trenerja je bila logična. Celjan razmere v klubu dobro pozna, saj je bil v njem doslej vodja mladinskega pogona, na pobudo Elsnerja pa je že sodeloval tudi s članskim moštvom. Rožman si je za pomočnika izbral Aleša Kačičnika, s katerim je tesno sodeloval že pri uspešni zgodbi v Celju. Ker dobro pozna razmere v mlajših kategorijah kluba, je Rožman že napovedal, da bo skušal uveljavljati mlade igralce iz lastne šole, ki je glede na število osvojenih lovorik najboljša v državi. Prvi izziv za novega trenerja je uigrati prenovljeno zasedbo, potem ko so klub zapustili Janković, Šišić, Trajkovski, Horić in Črnic. Domžalčani so z njihovo prodajo napolnili klubsko blagajno ter takoj poskrbeli za nove okrepitve, zadnja sta iz Zavrča prišla Batrović in Matjašič. Na igrišču bo drevi sicer kar pet nogometašev, ki so lani igrali za Zavrč, saj so se v Kidričevo preselili Cvek, Tahiraj in Jakšić.

»Igralcem ni vseeno, da je Luka Elsner odšel, saj smo zelo dobro sodelovali in je v Domžalah pustil velik pečat. Želimo mu uspešno nadaljevanje kariere, razen štirikrat na sezono, ko bomo igrali z Olimpijo. Z novim trenerjem smo se že dobro ujeli. Napadalna igra je njegova želja in igralci smo tega veseli. Vsak dosežen gol dviguje samozavest in olajša nadaljevanje tekme. Čim hitreje moramo prevzeti njegovo miselnost in sistem igre. Prepričan sem, da bomo uspešni,« napoveduje izkušeni 33-letni vezist Luka Žinko, ki se je po šestih tednih počitka zaradi poškodbe vrnil na igrišče.

Potem ko so Domžale izgubile derbija z Olimpijo in Gorico, se bo moštvo skušalo vrniti na zmagovito pot. Novinec v ligi, Aluminij, ki le štiri točke zaostaja za Domžalami, bo zahteven tekmec, saj je na kolena v Ljudskem vrtu spravil tudi Maribor. »Premor smo dobro izkoristili za pripravo in vključevanje novih igralcev. Že na prijateljski tekmi z Interjem iz Zaprešiča smo pokazali, da pomenijo prave okrepitve. Z zmago na tej tekmi (1:0 op. p.) smo si še dvignili samozavest ter dobili potrditev, da smo z našim slogom igre na pravi poti. Igralci smo med seboj zelo povezani, kar pomeni, da je vzdušje v ekipi izvrstno,« pravi kapetan Aluminija Dejan Krljanović.