Trikrat po dve uri so trajala pogajanja Luka Elsnerja s predsednikom Milanom Mandarićem in športnim direktorjem Nenadom Protego o nogometni vsebini, ker pa ni požrešen na denar, pa le tri minute o triletni pogodbi, ki jo je včeraj sklenil z Nogometnim klubom Olimpija. To veliko pove o novem trenerju Olimpije. V državnem prvaku bi tudi globlje segli v žep, če se ne bi dogovorili z Elsnerjem, ki se tako iz Domžal, kjer se je uveljavil kot igralec in trener, seli v Olimpijo. Z njim prihaja tudi pomočnik Rok Hanžič, medtem ko je novi trener Domžal postal Simon Rožman, dosedanji vodja mladinskega pogona, ki pa je vseskozi sodeloval tudi s člansko ekipo. Če bo Elsner uspešen z Olimpijo, bodo tudi Domžale polnile blagajno na računov bonusov.

Po dedu Branku, očetu Marku je Luka še tretji Elsner v Olimpiji

Ker sta bila v Olimpiji že njegov ded Brane kot igralec in trener ter oče Marko v vlogi igralca, je bil včerajšnji dan za Luko Elsnerja nabit s čustvi. Kultni ljubljanski klub je pomemben del zgodovine ene izmed najprepoznavnejših nogometnih družin v Ljubljani. »Preteklost daje navdih za prihodnost. Počutim se, kot da sem nekoč že bil del te zgodbe, zato sta moja motivacija in energija, ki jo bom prenašal na igrišče, še veliko večji. Naredili bomo vse, da ekipa ne bo le videti dobro na igrišču, ampak bo zmagovala tudi s prepoznavnim slogom. Želim, da smo kot ekipa ambiciozni, zmagovalni in všečni,« je uvodoma izpostavil 34-letni Ljubljančan Luka Elsner, ki se je nogometno izobrazil na Azurni obali v Franciji, kjer je njegov oče Marko igral za Nico. Decembra lani, ko je bil odstavljen Marijan Pušnik, je zavrnil ponudbo Olimpije. Pravi, da je imel takrat dvome, ali bo lahko izpolnil zastavljene cilje. V tem času je dozorel in začutil, da je čas za nov korak, ker so struktura vodenja, igralski kader in pogoji za delo medtem postali idealni. Jeziček na tehtnici je bil, da je športni direktor Olimpije Protega, s katerim ima dobre izkušnje.

Ker v Olimpiji takoj pričakujejo zmage, je Elsner pred zahtevnim izzivom. Napovedal je, da bo Vanolijev sistem 3-5-2 spremenil v njemu najljubšo napadalno postavitev 4-3-3, ki je tudi idealna glede na profil igralskega kadra. Elsner se bo prvič v karieri soočil s položajem, da nekaj mora narediti, torej osvojiti naslov prvaka. »Na igrišču moramo biti enotni, torej si morajo fantje med seboj pomagati, da bomo po vsaki tekmi navkljub velikim talentom rekli, da je zmagala ekipa Olimpija. Glede na kakovost, ki jo imamo, ne bi smelo biti težav, da pokažemo pravo nogometno vsebino. Ko prideš v klub, ki je bil lani prvak, je samoumevno, da se pričakujejo takšni rezultati. Pritisk jemljem kot del posla, ki bo mene, sodelavce in igralce naredil še boljše. Torej nas bo motiviralo, da bomo več naredili za uspeh, da bomo dlje ostajali na igrišču, da bo ves čas namenili uspehu,« je del načrtov razkril Elsner, ki je v vlogi branilca odigral tudi eno tekmo za slovensko reprezentanco.

Največ zmag v Stožicah

Elsner je kot trener Domžal največ uspehov nanizal v Stožicah, kjer je premagoval Olimpijo, osvojil slovenski pokal in nazadnje v kvalifikacijah za evropsko ligo na kolena spravil sloviti West Ham. Pravi, da se v Stožicah odlično počuti, zato komaj čaka prvo tekmo, ko bo Olimpija čez teden dni v derbiju slovenske lige gostila vodilno Gorico. Ne išče izgovorov v tem, da potrebuje čas, ker prihaja sredi sezone, ampak potrebuje le strast vseh okrog sebe po delu in napredku. Dobro pozna vse igralce in ve, kje so rezerve, zato ima dobre temelje, da lahko svoj način dela prenese na igralce.