Buffon se je v želji po povečanju svojih prihodkov že leta 2009 odločil za nakup dvoodstotnega deleža v italijanskem tekstilnem podjetju Zucchi. Kot je za medije takrat napovedal italijanski reprezentant, je želel z investicijo vsaj malenkostno pripomoči k ponovni obuditvi italijanske tekstilne industrije in samega podjetja. A v podjetju so se kmalu zatem znašli v hudi finančni stiski, saj so leta 2011 njihovi prihodki strmo padli.

A namesto da bi Buffon svoj skromni delež še pravočasno prodal, se je odločil za precej tvegano potezo in s postopnimi kapitalskimi vložki v Zucchi vložil še dodatnih 20 milijonov evrov lastnega denarja. Njegov lastniški delež v podjetju se je tako iz začetnih dveh odstotkov na koncu povečal na kar 56,3 odstotka.

Čeprav je Buffona reševanje Zucchija močno udarilo po žepu, pa si je zaradi tega pridobil simpatije številnih rojakov. Prav po zaslugi nogometnega zvezdnika je namreč delo vsaj začasno obdržalo okoli tisoč zaposlenih, podjetje, čigar dolg je znašal 85 milijonov evrov, pa je pri življenju ohranil dovolj dolgo, da ga je oktobra odkupilo francosko podjetje Astrance Capital.

Kot še poroča spletni portal The Local, je vratar, ki s 66 milijoni evri velja za 13. najbogatejšega nogometaša na svetu, v podjetju obdržal 15-odstotni delež.