Bavarci so na prvi tekmi povedli že v 25. sekundi, ko je strel Davida Alabe s 30 metrov presenetil Gianluigija Buffona v vratih Juventusa. Reakcijo legendarnega vratarja Torinčanov je Beckenbauer po tekmi pospremil z besedami: »Slabo se je postavil, videti je bil kot upokojenec v golu.«

Primerjava enega najboljših vratarjev vseh časov z upokojencem je imela v Italiji velik negativen odziv, legenda Bayerna pa se je za svoje besede kasneje tudi opravičil in namenil Buffonu nekaj pohvalnih besed. Kljub temu je s svojim komentarjem poskrbel, da bodo nogometaši Juventusa v sredo še bolj motivirani.

»Kako je z našo motivacijo? Na tem področju ne rabimo postoriti ničesar. Niti mi niti trener Conte. Ta del priprav na povratno tekmo je popolno izvedel že gospod Franz Beckenbauer. Vsi v našem klubu ga spoštujemo, a s tisto izjavo je šel predaleč, kar nas je podžgalo. Ne le Buffona, temveč tudi vse ostale igralce. Mi smo Juventus in ne bomo se tako zlahka predali. Verjemite mi, da na povratni tekmi Bavarce čaka pekel, še sanja se jim ne, kakšen,« je dejal branilec italijanskih prvakov Leonardo Bonucci.