Ponekod po Sloveniji nevihte ovirajo promet in zmanjšujejo vidljivost. Na cestah je lahko večja količina vode, opozarja prometnoinformacijski center. Voznikom svetujejo, naj vozijo previdno in se ne ustavljajo pod nadvozi ali v predorih. Po poročanju spletnih portalov je ponekod pihal močan veter, padala je tudi toča.

 

Popoldne je nevihta z močnim dežjem in vetrom zajela del Ljubljane. Kot izhaja iz objav na portalih, je toča padala tudi v Domžalah in okolici Radeč. Uprava za zaščito in reševanje je na območju Trebnjega in Ljubljane zabeležila več vetrolomov.

Po podatkih Centra za obveščanje RS so gasilci popoldan na Celovški cesti in na Griču v Ljubljani odstranili veje, ki so zaradi močnega vetra padle na cestišče. V Žubini v Trebnjem pa je neurje z močnim vetrom razkrilo streho stanovanjskega objekta, zato so gasilci streho prekrili z novimi strešniki.

Po napovedih Agencije RS za okolje, bo predvsem v severni polovici države še nastala kakšna ploha ali nevihta. Na severu in severozahodu pa je še možna kakšna nevihta tudi zvečer in ponoči.

Jutri bo povečini sončno. Zapihal bo severovzhodni veter. Predvsem popoldne bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 29 do 33, v Zgornjesavski dolini do 26 stopinj Celzija.

Priporočamo