V osmini finala teniškega turnirja za grand slam je svojo pot zaključil 21-letni Američan Ben Shelton. Od njega je bil v nedeljo pričakovano boljši prvi nosilec Italijan Jannik Sinner s 6:2, 6:4 in 7:6 (9). Kar nekoliko v senci pa je ostal dosežek Sheltona v drugem krogu, ko je v četrtek na kolena spravil Južnoafričana Lloyda Harrisa. Med dvobojem mu je namreč uspel servis s hitrostjo kar 246,2 km/h, kar je najhitrejši servis v zgodovini turnirja v Wimbledonu in deveti najhitrejši servis v zgodovini tenisa. Pred njim je rekord za najhitrejši servis v Wimbledonu v rokah držal njegov rojak Taylor Dent, ki je leta 2010 proti Novaku Đokoviću serviral s hitrostjo 238,2 km/h.

Čeprav Poljakinja Iga Šwiatek na travnati podlagi ne blesti, pa je njen izpad v tretjem krogu Wimbledona zaenkrat največje presenečenje turnirja. Petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam – štirikrat je zmagala na odprtem prvenstvu Francije v Parizu, enkrat pa na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku – se je od svojega krstnega nastopa leta 2019 najdlje prebila lani, ko je nastopila v četrtfinalu, letos je nastop v Wimbledonu končala že v tretjem krogu, ko je bila s 3:6, 6:1 in 6:2 boljša Kazahstanka Julija Putinceva. Pred tem je Šwiatkova premagala Američanko Sofio Kenin in Hrvatico Petro Martić. »Ne vem, kako mi je uspelo. Osredotočena sem bila le na svojo hitro igro, druge zadeve me niso zanimale,« je bila presrečna v Moskvi rojena Kazahstanka.

»V drugem nizu sem ji dovolila, da se je vrnila v igro za zmago. Tega si ne bi smela dovoliti, kot ne bi smela narediti številnih napak. A zasluga gre tudi Putincevi, ki je igrala dobro,« je povedala Iga Šwiatek, ki obžaluje, da si po zmagah v Madridu, Rimu in na Rolandu Garrosu – omenjeni trojček je dobila tretjič zapored – ni vzela več časa za počitek. »Te napake ne bom ponovila nikoli več. Po napornem delu sezone na pesku si bom vzela več časa za regeneracijo. Izpadla sem v tretjem krogu Wimbledona, kar pomeni, da sem bila neuspešna. A to je tenis, stvari moraš hitro pozabiti, saj te že čakajo novi izzivi. V letošnji sezoni bom imela še veliko priložnosti za dokazovanje, ki jih bom poskušala kar se da najbolje izkoristiti.«

Priporočamo