Superračunalnik Opta je pred tekmo med Slovenijo in Srbijo izračunal, kakšne so možnosti posamezne ekipe za zmago. Računalnik Srbiji napoveduje 51,5 odstotno možnost za zmago, medtem ko je ocenil, da so možnosti za zmago Slovenije le 23 odstotne. Možnost za neodločen izid so po oceni računalnika 25 odstotne.

Podjetje Opta se ukvarja z analizo statističnih podatkov, zelo pogosto pa obdeluje tudi različne statistične fenomene, ki se tičejo nogometa. Podjetje pred vsakim pomembnim turnirjem zažene svoj superračunalnik, ki na podlagi številnih parametrov ocenjuje, kdo je favorit na posamezni tekmi. 

Računalnik je pred tokratno tekmo med Slovenijo in Srbijo izračunal, da je verjetnost z zmago Slovenije le 23 odstotna, medtem,ko je možnost za zmago Srbije ocenil s 51.5 odstotki. Možnosti za remi pa so 25 odstotne.

Napovedi računalnika sicer niso vedno najbolj točne. Pred včerajšnjo tekmo med Hrvaško in Albanijo je namreč ocenil, da so možnosti za zmago Hrvaške skoraj 63 odstotne, možnost za zmago Albanije pa je bila le 15,7 odstotna. Možnost za remi pa 21,3 odstotna. 

Stavnice danes v povprečju za zmago Slovenije ponujajo kvoto 5,00. Kvoda za remi je 3.35, kvota za zmago Srbije pa je 1,83.

Priporočamo