Kako to, da je Olimpija igrala samo uvodnih petnajst minut?

Ker smo pripravili taktični načrt, da jo odrežemo od igre. Dva tedna smo se pripravljali na tekmo v Stožicah in preučili vsako podrobnost. Naša zmaga je bila resnično prigarana. Zavedali smo se, kje preti največja nevarnost tekmeca, zato smo pritisnili na Miho Zajca in Roka Kronavetra, ki sta motorja Olimpije. Več smo poskušali igrati po bokih in taktično uspeli. Edino pri golu Olimpije smo malce zaspali, a še ta zadetek je bil po mojih informacijah dosežen iz prepovedanega položaja.

Je Maribor unovčil izkušnje?

Zagotovo. To je bila tekma na evropski ravni, kjer lepota ni pomembna. Olimpija sicer igra zelo všečno, vendar v evropskih tekmovanjih to ne pomeni prav dosti.

Le še točka vas loči do prvega mesta.

Pustimo to. Ne smemo se obremenjevati z lestvico. Še nihče ni osvojil prvenstva deset krogov pred koncem, mi pa smo šele sredi oktobra. Tekmovanje je maraton, točke pa bomo sešteli po koncu.

Zdi se, da se je tekma zlomila na začetku drugega polčasa, ko ste pritisnili in povedli z 2:0.

Vsekakor smo iskali drugi zadetek, saj bi z vodstvom 1:0 veliko tvegali. Zavedamo se, da ima Olimpija kakovostno moštvo in hitro kaznuje tekmeca. Končni izid je pravičen odraz dogodkov na igrišču.

Vaš trener je rekel, da smo videli fantazijo Maribora v Stožicah.

Strinjam se. Vsi v moštvu vemo, koliko časa smo posvetili pripravi na to tekmo. Olimpiji v 90 minutah nismo dopustili veliko priložnosti in ji zabili tri gole, zaradi česar moramo biti zadovoljni. Tekma je pokazala, da delamo dobro, vendar je to majhen korak na poti do končnega cilja.

Ste pred tekmo občutili pritisk? V primeru poraza bi vam Olimpija pobegnila na sedem točk.

Četudi bi izgubili, prvenstva še ne bi bilo konec. Resda bi bil naš zaostanek precejšen, a pravega športnika to ne sme zanimati. V športu se vse hitro obrača. Prvenstvo se osvaja na majhnih tekmah, derbiji z Olimpijo pa so prestižnega pomena. To so čustvene tekme predvsem za navijače, kot športnik pa gledaš samo na rezultat, ki prinaša uspeh. Ne smemo poleteti v nebo, saj imamo že v sredo novo tekmo. Zadržati moramo dobre stvari, ki jih ni bilo malo.

Očitno vam Stožice ugajajo, saj ste podaljšali serijo nepremaganosti.

Ne vem, ali so »krive« ravno Stožice. Resda je vsaka zmaga proti Olimpiji prestižna, a to so dvoboji, ki jih Maribor zna igrati. Zame so to najlažje tekme, saj je precej bolj mučno igrati pred dvesto gledalci.

Tekma je bila zaradi navijačev znova prekinjena.

Vesel sem, da nas navijači podpirajo v tako velikem številu, vendar obstaja določena meja. Ni težko sešteti, koliko kazni je moral klub že plačati zaradi pirotehnike.

V minuli sezoni ste bili z violami na različnih bregovih. So spori pozabljeni?

Pred začetkom nove sezone smo se sestali in razčistili nesoglasja. Iz tega smo oboji izšli kot zmagovalci. Igralci s predstavami na igrišču vračamo navijačem za njihovo podporo na tribunah.

Ste z zmago v Stožicah napovedali boljši Maribor?

Ne vem, kaj je bilo doslej narobe. Morda nismo igrali tako všečno, vendar vseeno nabiramo točke, kar je najpomembnejše. Morda je ljudi presenetilo, da Maribor ni več tako izrazito dominanten kot v prejšnjih letih, vendar vsi vemo, da nogomet napreduje in da je Olimpija na visoki ravni. Maribor ne bo več osvajal naslovov prvaka z desetimi točkami razlike. Smo na začrtani poti, imamo pa nekaj nihanj, kar je glede na vse spremembe v moštvu razumljivo. Upam, da navijači to razumejo.