Potem ko je pretekli teden zaradi remija proti Azerbajdžanu in poraza proti Norveški v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo službo selektorja izgubil Niko Kovač, pri HNS mrzlično iščejo njegovega naslednika. Novo ime na klopi reprezentance naj bi na zvezi obelodanili 21. septembra, kot je danes v pogovoru za Radio Rijeka razkril Matjaž Kek, pa je bila ugledna funkcija ponujena prav njemu. »V veliko čast mi je, da so se, glede na to, da sem Slovenec, spomnili name,« je dejal nekdanji slovenski selektor in ob tem pripomnil, da ga pogodba z Rečani veže do leta 2017 in da o opravljanju katerekoli druge funkcije ne razmišlja.

»Kot človeka iz tujine me moti razdeljenost. S Kovačem sem imel korekten odnos, pogosto me je klical, saj je imela Rijeka veliko igralcev v reprezentanci. Sam sem bil v zelo podobnem položaju v Sloveniji. Udeležili smo se svetovnega prvenstva, po letu in pol pa se je vse pozabilo. A takšno je življenje trenerja. Hrvaški nogomet bo pridobil, če se Hrvaška uvrsti na veliko tekmovanje. Ljudje v zvezi imajo zato veliko odgovornost. Najlažje je nekoga zamenjati, a vprašati se je tudi treba, koga sedaj imenovati na ta položaj,« je povedal Kek in pripomnil, da je odgovornost sedaj izključno na plečih HNS.

»To ni šala, temveč resen posel. V hrvaški izbrani vrsti igrajo nogometaši iz največjih klubov, ki morajo vedeti, kaj kdo počne na terenu in kdo je za kaj odgovoren,« je rekel Kek in še enkrat zatrdil: »Sem trener Rijeke in to mislim ostati. Bil bi najsrečnejši, če na tem položaju ostanem do izteka pogodbe.«

Štiriinpetdesetletnemu Mariborčanu po nekoliko slabšem uvodu v sezono, ko se je s klubom od igranja v Evropi poslovil že po prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo, zaenkrat v hrvaškem prvenstvu kaže zelo dobro. Rečani imajo namreč po devetih odigranih krogih 17 točk, kar jih uvršča na drugo mesto. Dve več je osvojil aktualni državni prvak Dinamo iz Zagreba.