Kakšen sprejem pričakujete za Cristiana Ronalda?

Zagotovo takšnega, kot si ga zasluži. Tukaj ga dobro poznajo, saj je v angleški ligi odigral nekaj odličnih let. Toda raje bi videl, da bi o njem govorili neprijetne stvari kot pohvale.

Ali bo United ponovno igral z obrambno taktiko?

Pričakujem Manchester United, ki bo zelo obramben, ko ne bo imel žoge, in zelo napadalen, ko bo imel žogo. Mi bomo igrali enako. Zdaj smo v zaostanku, a kljub temu se bomo morali dobro braniti, saj je United zelo močan v napadu. Toda ko bomo imeli žogo, bomo morali napasti in zadeti.

Kdo od vaših napadalcev je v prednosti? Higuain ali Benzema?

Oba sta dobro pripravljena. Vsi razen Ikerja Casillasa, ki je pripotoval zgolj zato, da je v oporo ekipi, so pripravljeni za igro.

Ali bosta zmagi nad Barcelono imeli vpliv na tekmo z Unitedom?

Po prvi zmagi nad Barco smo napredovali v finale pokala, na drugi pa smo spet zmagali, a nam ni prinesla ničesar. Trenutno stanje je dobro, a to na ligo prvakov ne bo imelo vpliva. Naša motivacija in pričakovanja so velika. To tekmo bi igrali že v ponedeljek, če bi jo lahko.

Če Xabi Alonso in Sergio Ramos prejmeta rumeni karton, ne bosta mogla igrati na prvi četrtfinalni tekmi. Bosta zato bolj pazljiva?

Ni problema. Če pridemo v četrtfinale in ne bosta mogla igrati, bo to sijajno. Če ne napredujemo in ne bosta dobila rumenega kartona, pa bo katastrofa.

Si predstavljate, da bi bili še trener v letih, kot je zdaj Alex Ferguson, ki ima 71 let?

Brez problema, če mi bo bog namenil dovolj zdravja. Toda Ferguson je unikaten. Zrelost in izkušnje mu samo pomagajo. Starejši, kot je, boljši je.

V dvobojih s Fergusonom imate boljše medsebojno razmerje zmag in porazov.

Velikokrat sem že igral proti Fergusonu in včasih sem zmagal, včasih remiziral in včasih izgubil. Zadnjič, ko sem se z njim pomeril z Interjem, sem izgubil. Statistika me ne zanima, saj se lahko danes zgodi prav vse.

Bodo imeli v vaši ekipi prednost izkušeni nogometaši?

Vsi so pripravljeni in imajo dovolj izkušenj. Mlajši nogometaši se dobro razvijajo. Morata je igral proti Barceloni brez vseh težav. United je v Madridu igral zelo dobro, pa je imel v ekipi mlade igralce, kot sta Jones in De Gea. Vsi igralci si želijo igrati takšne tekme.

Ali se vam zdi angleški nogomet v krizi?

Angleški nogomet je bil vedno močan in vedno bo. Do osmine finala so v ligi prvakov prevladovala španska moštva, a zdaj so vsa tik pred izpadom. Mi smo remizirali doma, Malaga, Valencia in Barcelona pa so izgubile. Toda če vsi izpademo, ne moremo trditi, da je španski klubski nogomet slab. Denimo Manchester City je bil v izredno težki skupini in je zato izpadel. Na drugi strani pa dobro kaže dvema italijanskima kluboma. vra