V revizijskem poročilu je Računsko sodišče kot primere, v katerih Kapitalska družba (Kad) kot upravljavec sklada ni poslovala v skladu s predpisi in usmeritvami, navedlo, da je bilo izvedenih osem nakupov in pet prodaj naložb za sklad in kritni sklad Prvega pokojninskega sklada, ne da bi bila ustrezno sprejeta odločitev o nakupu ali prodaji finančne naložbe.

Poleg tega v postopku nakupa delnic za kritni sklad Prvega pokojninskega sklada upravljavec premoženja naročila za nakup delnic ni posredoval pooblaščeni osebi, uprava Kada pa za leto 2008 ni določila mejnega zneska za primere, ko so stroški izplačila pokojninske rente nesorazmerno visoki glede na odmerjeno mesečno rento.

Računsko sodišče je revidiralo pravilnost poslovanja Prvega pokojninskega sklada, ki je ločeno premoženje, nastalo z zamenjavo lastniških certifikatov pooblaščenih investicijskih družb. Sklad v svojem imenu in za račun zavarovancev upravlja Kad zato, da bi zagotovila kritje za izpolnitev obveznosti iz zavarovalnih polic dodatnega pokojninskega zavarovanja.

V skladu z zakonom o prvem pokojninskem skladu RS in preoblikovanju pooblaščenih investicijskih družb računsko sodišče opravi revizijo pravilnosti poslovanja Prvega pokojninskega sklada vsako leto, so še navedli v povzetku revizijskega poročila.