Slavni dom v predmestju Chicaga, kjer je v filmu Sam doma družina pozabila malega Kevina in brez njega odšla v Pariz, so začeli ta teden prodajati preko nepremičninskega portala Zillow.

Hiša je bila prvič naprodaj leta 2012, tedanji kupci in zdajšnji lastniki so jo kupili za 1,5 milijona evrov. Luksuzni dom je bil leta 2021 za kratek čas tudi uvrščen na seznam Airbnb. Oboževalci Kevina in njegovih božičnih vragolij so v hiši lahko prespali eno noč.

Vendar pa so oboževalci filma kaj hitro opazili, da v domu McCallisterjevih manjka kar nekaj sob, ki so jih videli v filmu. To pa zato, ker je bila hiša za snemanje premajhna, zato je bilo nekaj odlomkov filma posnetih na bližnji srednji šoli New Trier Township.

Leta 2018 v celoti prenovljena 

»Sedanji lastniki so dom prenovili leta 2018, pri tem pa pazili, da je ostala nedotaknjena vsa arhitekturna posebnost in celovitost najbolj nepozabnih in prepoznavnih prostorov iz filma,« so zapisali na spletni strani agencije.

Dom, ki ga na zunaj krasi fasada iz gruzijske opeke, obsega pet spalnic, šest kopalnic, dve dnevni sobi, kuhinjo z dvema velikima otokoma in dvojnimi pečicami, garažo za tri avtomobile in zastekljeno verando s kaminom. Ne manjka pa niti kinodvorana s spominki iz filma Sam doma in notranje košarkarsko igrišče. 

Priporočamo