Robotske kosilnice lahko zdaj praznujejo, ko vaša najljubša nogometna ekipa doseže gol. Zahvaljujoč Husqvarninim inženirjem lahko kosilnica Automower zdaj posnema znane zmagovalne plese iz nogometne zgodovine in praznuje v realnem času, ko je dosežen gol. Uporabniki lahko zdaj nogometno vročico prenesejo neposredno na svoje trate.

 

Posodobljene robotske kosilnice odslej navijajo vsakič, ko njihova ekipa doseže gol

Več kot 150 000 kosilnic Husqvarna Automower bo zaradi posodobitve programske opreme to poletje lahko izvedlo tri različne načine navijanja za gol, ko bo lastnikova najljubša ekipa dosegla gol. Na voljo bodo robotski ples, tornado in vrtenje za 180 stopinj - funkcija, ki jo obožujejo tudi mednarodni nogometni velikani.

 

"Lepo je videti, da lahko robotske kosilnice Husqvarna plešejo robotski ples. Od začetne zabave med prijatelji na otvoritveni zabavi svetovnega pokala do mojega svetovno znanega praznovanja gola - v čast mi je, da Husqvarna to priznava z robotskimi kosilnicami, ki posnemajo ta ples. Komaj čakam, da jih to poletje vidim v akciji na svoji vrtni zabavi in všeč mi je povezava z robotiko," pravi legenda angleškega nogometa Peter Crouch o novi različici svojega slavnega robotskega zmagovalnega plesa.

 

 

Uporabniki v aplikaciji Husqvarna Automower Connect preprosto izberejo svojo najljubšo ekipo in aktivirajo funkcijo plesa zmage. Ko izbrana ekipa doseže gol, robotska kosilnica praznuje z enim od treh plesov, utripanjem luči in fanfarami. Poleg tega se na zaslonu robotske kosilnice v realnem času prikaže tabla z rezultati, ki prikazuje trenutni rezultat.

"Pri poustvarjanju teh kultnih vzklikov smo se povezali z vodilnim svetovnim strokovnjakom za čustvene izraze robotov. To je bil izziv, vendar imamo izzive tako radi kot robote in nogomet, zato so se naši inženirji pri delu na tem projektu zelo zabavali," pravi Björn Mannefred, vodja programske opreme za robotiko pri podjetju Husqvarna, in dodaja: "Seveda je treba imeti možnost proslavljanja z vso družino. Za mnoge lastnike to vključuje tudi njihovo robotsko kosilnico, ki jo pogosto smatramo kar za hišnega ljubljenčka. Zdaj gremo še korak dlje in našim robotskim kosilnicam omogočamo, da praznujejo s preostalo družino, ko njihova najljubša ekipa doseže gol."

Husqvarna že nekaj časa uporablja infrastrukturo, ki uporablja avtomatizacijo in splet za razvoj inovativnih rešitev za potrošnike. Primer uporabe avtomatizacije pri podjetju Husqvarna je samodejno parkiranje robotske kosilnice ob napovedi zmrzali ali močnega dežja. Avtomatizacija omogoča tudi prilagoditev urnika košnje glede na stanje trate in želje uporabnika. Za različna območja trate je mogoče nastaviti različno pogostost košnje, prav tako pa je mogoče ohraniti prosta območja za daljšo rast trave, kar podpira biotsko raznovrstnost.

 

Posodobitev programske opreme je na voljo za naslednje modele robotskih kosilnic Husqvarna:

Automower 405X

Kosilnica Automower 415X

Kosilnica Automower 320 NERA

Kosilnica Automower 430X NERA

Kosilnica Automower 450X NERA

Kosilnica Automower 310E NERA

Kosilnica Automower 410XE NERA

Po vsem svetu je trenutno več kot 150.000 robotskih kosilnic Husqvarna, ki podpirajo to novo funkcijo. Uporabniki bodo o posodobitvi obveščeni prek aplikacije Husqvarna Automower Connect. Posodobitev bo na voljo od 14. junija do 14. julija 2024.

 

 

Priporočamo