Zanimanje nemških vlagateljev za Slovenijo se povečuje, uvrstili so jo na prvo mesto med državami srednje in vzhodne Evrope, je pokazala raziskava Slovensko-nemške gospodarske zbornice.

Kot je ob tem dejala predsednica te zbornice (AHK Slovenija) Dagmar von Bohnstein, se je Slovenija izkazala kot močna poslovna partnerica nemških vlagateljev. »Čeprav je trg razmeroma majhen, številna nemška podjetja črpajo obsežno strokovno znanje slovenskih podjetij, njihovo inovacijsko moč in visokokvalificirane strokovnjake ter se tako opirajo na tradicionalno dobro sodelovanje, zlasti v avtomobilskem in industrijskem sektorju,« je povedala.

Vsi pa se še dobro spomnimo napovedi medijsko najbolj izpostavljenih slovenskih podjetnikov, da bodo z ukrepi (posebno davčnimi) nove vlade, ki da je še posebno pod vplivom ultralevičarske Levice, skoraj vsa domača podjetja propadla ali pa preselila proizvodnjo na tuje. Kaj torej zdaj drži, komu naj zdaj verjamemo, Pečečnikovim ali tem Nemcem? Težka izbira, kajne. 

Priporočamo