Ker bomo morali na izčrpna poročila in fotodokumentacijo s počitniškega terena ter obeh gala dogodkov še počakati, se brž preselimo v ZDA, kamor sta na državniški izlet odletela predsednik vlade Robert Golob ter njegova svetovalka in uradna spremljevalka Tina Gaber.

Tina Gaber je pozirala v vseh kotičkih Bele hiše. F instagram Tine Gaber

Tina Gaber je pozirala v vseh kotičkih Bele hiše. Foto: instagram Tine Gaber

Kot so v izčrpnem sestavku, namenjenem širši javnosti, zapisali na spletni obveščevalni platformi metropolitan.si, je bil njun obisk v Beli hiši in pri predsedniku Joeju Bidnu ter njegovem spremstvu več kot uspešen. Med drugim so zabeležili, sklicujoč se na objave Gabrove na instagramu, da je imela dama iz Slovenije, medtem ko sta se predsednika pogovarjala med seboj, zasebni vodeni ogled Bele hiše. Kot je pojasnila sama Gabrova, se je med obiskom zelo spoprijateljila z gospodično Sharon, ki dela v Beli hiši, scenosled dogodkov pa je bil naslednji: »Pokazala mi je vse skrite kotičke Bele hiše. Od ovalne pisarne, kjer sva si ogledali vse spomine ... do skrite bowling sobe, kjer se igrajo vnuki.« To je bil denimo eden izmed kratkih raportov, ki jih je razposlala na splet in v domovino. Temu je sledil drugi: »Mi kaže take mini novinarske hiške, ki so non stop pred WH. Zgoraj pa je rezidenca predsednika.« In tretji: »Pri nas je 7.30. Šibam na zajtrk in potem v zavetišče za živali.« In četrti: »Tukaj je takrat nastala family photo.« Temu mu je sledil peti: »V tej dvorani smo julija jedli večerjo, ampak podnevi vse deluje drugače.« Poleg fotografske vsebine so Metropolitanovi zapisnikarji odkrili še neki njen videoposnetek in navedli, da je v svojih objavah razkrila še več neformalnih trenutkov med druženjem v Beli hiši: »Medtem ko se je njen partner udeleževal intervjujev z ameriškimi novinarji, je Gabrova našla svoj trenutek ob kameri. Delila je videoposnetek iz zaodrja snemanja intervjujev, kjer se je skrivala za kamerami medijskih hiš in pozirala za svoje oboževalce.«

Tako kot Donald Trump je pred leti tudi Borut Pahor v predvolilni tekmi pekel hamburgerje. F instagram Boruta Pahorja

Tako kot Donald Trump je pred leti tudi Borut Pahor v predvolilni tekmi pekel hamburgerje. Foto: instagram Boruta Pahorja

V soj medijskih žarometov, povezanih s predsedniki ZDA, je minule dni vskočil še Borut Pahor. Kot so obelodanili v Slovenskih novicah, je republikanski predsedniški kandidat Donald Trump pred prihajajočimi volitvami v Pensilvaniji v eni izmed restavracij verige hitre prehrane McDonald's delil svojo priljubljeno jed – hamburgerje. S svojo potezo je v javnosti naletel na različne odzive, oglasil pa se je tudi nekdanji predsednik Slovenije Borut Pahor. »Hm, bivši ameriški predsednik Donald Trump je v sklopu predvolilne turneje en dan delal v Mc'Donald'su. Kje smo to že videli? Ej, Donald, še 43 takih del, pa me ujameš,« je, kot so citirali večopravilnega bivšega predsednika Republike Slovenije, Pahor podražil svojega prav tako bivšega kolega in zraven pripel fotografijo v dokaz, da je res delal v eni izmed ljubljanskih restavracij s hitro prehrano.

Alya ima rada svoj mir

V nasprotju s svetovno popotnico, ki rada pozira za svoje oboževalce, se jih zvezdnica odrov po vsej Sloveniji Alja Omladič, med poslušalci obveznih kvot bolj znana kot Alya, otepa. Kot so izdali na spletnem razpečevalcu novic žurnal.24.si, je priljubljena pevka že več let razpeta med Slovenijo in Dalmacijo, saj ima blizu Zadra počitniško hišico, v Sloveniji pa je pred dvema letoma na Štajerskem začela graditi svojo hišo ekološke gradnje, v katero se bo po napovedih vselila ravno na letošnjo noč čarovnic. A kaj, ko arhitekturnega čudeža ne bomo imeli priložnosti občudovati od blizu. »Pokazala bom samo kakšne detajle v notranjosti in to, kar je nastalo v sodelovanju s sponzorji. Zunanjosti ne bom fotografirala, ker se mi je že zgodilo, da so ljudje hodili gledat in trkat. Razumem radovednost ljudi, a tudi jaz, ki sem že leta v šovbiznisu, imam rada svoj mir. Živim mirno družinsko življenje in ustreza mi, da nisem ves čas v svetlečih lepih oblekah,« je opisala svoje razloge, zakaj nove hiške ne bo pokazala svojim spletnim prijateljem niti bolj poglobljenim malikovalcem njenega lika in dela.

Tone Fornezzi -TofMilan Kučan21.10. 2024 Koncert, posvečen 90-letnici Tone Fornezzi -Tofa, Križanke. FOTO: Nik Erik Neubauer

Tone Fornezzi - Tof je 90. rojstni dan praznoval tudi z Milanom Kučanom. Foto: Nik Erik Neubauer

Zato pa je bilo veliko fotografij posnetih na zabavi, ki so jo po poročanju Nedeljskega dnevnika v čast Tonetu Fornezziju - Tofu in njegovemu 90. rojstnemu dnevu, ki ga je sicer praznoval že aprila, priredili njegovi prijatelji. Povabljeni, med katerimi so bili tudi nekdanji predsednik Milan Kučan z ženo Štefko, nekdanji generalni direktor RTV Janez Čadež ter še mnogo znanih in manj znanih ljudi, ki so s Tofom tako ali drugače sodelovali, so bili nad zabavo povsem navdušeni, slavljenec pa je med drugim spregovoril o svojih največjih osebnih dosežkih in dejal, da med njih šteje tudi to, da je bil kar dvajsetkrat prvak v smučarskih tekih na svetovnih prvenstvih za novinarje. Govor pa je bil še o zlati nogometni selekciji Nedeljskega, na katero je spomnil tudi nekdanji heroj belih strmin Bojan Križaj, ki se tistih časov še kako dobro spominja. Zlasti dveh tekem: na eni so igrali proti ženski nogometni reprezentanci, na drugi pa proti župnikom, ki so zlato selekcijo premagali kot za šalo.

Gianni Rijavec poziva k odklopu

O dobrih starih časih je minule dni razglabljal še Gianni Rijavec, ki je te dni v glasbeni eter poslal novo skladbo z naslovom Lipa od none. Kot je pojasnil za portal 24.ur.com, se je v besedilu dotaknil teme, ki je v današnjem času po njegovem zapažanju žal vedno bolj aktualna. »Vse preveč smo odtujeni. Komuniciramo samo še prek telefonov, SMS-sporočil in družbenih omrežij. Ni več pristne komunikacije, ni več pristnega druženja. Medčloveški odnosi so skrhani, družba nam dobesedno razpada pred očmi, ni več zdrave pristne pameti. Kje so tisti dobri stari časi, ko smo se družili pod lipo od none in kakšno rekli, spili kozarec vina in zapeli dve ali tri po domače. Ob takšnih druženjih so se rodile nove, dobre in predvsem zdrave ideje. Življenje je tako imelo smisel in kvaliteto,« je potožil največji živeči glasnik miru in odklopa od novotarij moderne dobe, saj je pozval vse ljudi dobre volje, naj se za trenutek odklopijo od računalnikov, telefonov, zapustijo družbena omrežja in posedejo pod lipo njegove none.

Njegov apel bo zagotovo preslišala Giannijeva sorodna glasbena duša Jadranka Juras, ker je tudi sama privrženka analogne dobe. »Nimam pametnega telefona. Ko odidem od doma, nimam interneta, imam samo star mobilni telefon iz leta 2009, katerega funkcija je telefoniranje in kakšen SMS. Ne želim hoditi po svetu, ne da bi se ga zavedala,« je bila jasna in odločna dama s kristalno čistim glasom, ki se odlično znajde v opernih in pop vodah, obenem pa je še ena bolj aktivnih zagovornic vegetarijanstva in borka za živali, kot so jo orisali pred svojo bralno skupnostjo v reviji Suzy. O starodobnih tehnoloških napravah, ki so nekdaj krojile družbeni status, je za Nedeljca spregovoril Miki Vlahovič, nekdanji član skupine Victory, ki je na novi glasbeni poti s svojo zasedbo Miki Vlahovič & The Band. Kot je oznanil, je bil njegov prvi avto bolha, pri dobrih dvajsetih pa si je z zaslužkom, ki so ga člani benda dajali na kupček, kupil porscheja. Seveda je bil rabljen, pa še eno posebnost je imel: ni vžgal, če je bil motor topel, zato je imel posebno časovnico glede zadrževanja v lokalu. »V njem sem se zadržal zelo kratek čas ali pa tako dolgo, da se je motor ohladil. Sicer so morali prijatelji avto porivati, ker je bila mašina topla. To pa res ni bilo lepo videti,« je o svojem mikimobilu pripovedoval Vlahovič. 

Priporočamo