Iz mehiške v slovensko kuhinjo: Ljubljančanka – še ena restavracija za turiste
Velikonočne pojedine malo drugače: Med kostelskim želodcem in kristusovim žolčem
Tradicionalna juha, ki se ne kuha
Ronchi Rò: Skromna, a simpatična gostilna med briškimi vinogradi
Juha
Simbol turške gastronomije iz rdeče leče
Ocena gostilne
Gostilna Korte: Istrska kuhinja brez vsakega presežka
Stare jedi
Oženjena kaša pogosto na jedilniku kmečkega prebivalstva
Prepoznavne in cenjene
Gosposke kroglice kot znak nemško-ruskega prijateljstva
Hranljivo živilo
Koliko časa lahko uživamo kuhana jajca – pirhe?
So Williama Shakespeara ubili?
MOŽ NAČEL
Frančiškove vrednote: cerkev bi morala delovati kot »poljska bolnišnica«
Gana
Matevž Cvetkovič: Ganci so zelo duhoviti, država pa zelo skorumpirana
sponzorji
Ura ima vgrajen Đokovićev DNK, a bratu jo je moral kupiti
Andaluzija
Cecino vselitveno darilo hčerki: 30.000 evrov za unikaten kos pohištva
Mick Schumacher nič več z bosansko-dansko manekenko
OZADJE
Slovo od Frančiška: o njem, o življenju in skritih sporočilih pogreba
Portret
Klemen Slakonja, slovenski evrovizijski predstavnik
rumene novice
Je za razhod športnega para kriva televizijska voditeljica?
Polži
Najraje pridejo po dežju: Kako se z enostavnimi metodami znebiti polžev na vrtu
Tajna agentka, ki je Američane naučila kuhati
Ocena gostilne
Gostilna Pr’ Lectar: Gorenjsko lomastenje po Stari Ljubljani
PREDELAVA ODPADKOV
S kokošmi nad zavrženo hrano
Legendarni kuharji
Zakaj se pred imenom Augusta Escoffierja klanjajo vsi kuharski mojstri
Zanimiva mešanica
Makaroni s sirom: v Ameriki priljubljena jed antičnega Rima
OcenA gostilnE
Simpatična prleška gostija, streljaj od Gornje Radgone
gastronomija
Podelili nagrade najboljših v Sloveniji: Chef leta 2025 je Tomaž Kavčič
intervju
Rino Prelac: Oranžna vina me spominjajo na čase, ko smo bili doma bolj siromašni
nasvet
Kuhanje turške kave: Ključna napaka, ki spremeni vonj in okus
Po domače
Krčma Gabreku 1929, Samobor: Orjaške krače in 250 vrst različnih palačink
Ankejeva pita
Limonina sladica, ki je osvojila Tolstojevo družino
Ocena gostilne
Restavracija Kabaj: Ruski kaviar na briški vinski kmetiji
intervju
Miha Dežman, kmetovalec: Da so pašna jajca res boljša, drži

Samostojni obrok ali predjed
Hačapuri ali bogata gruzijska pogača s sirom
Hačapuri spada med najbolj prepoznavne jedi gruzijske kuhinje in združuje mehko, puhasto testo ter bogat sirni nadev
Juha
Simbol turške gastronomije iz rdeče leče
Prepoznavne in cenjene
Gosposke kroglice kot znak nemško-ruskega prijateljstva
Po portugalsko
Tradicionalna juha, ki se ne kuha
Ankejeva pita
Limonina sladica, ki je osvojila Tolstojevo družino
Hačapuri ali bogata gruzijska pogača s sirom
Zanimiva mešanica
Makaroni s sirom: v Ameriki priljubljena jed antičnega Rima
Kraljevski indijski kari
Piščančja korma, ki osvaja svet
Sladka pregreha
Pecivo, ki se je uprlo zobu časa
Ikonična jed
Najobilnejša enolončnica kot poklon podeželski kuhinji
Rožata
Dalmatinski odgovor na francoski crème caramel ali španski flan
Kitajska specialiteta
Piščanec za Trumpa
Ocena gostilne
Gostilna Korte: Istrska kuhinja brez vsakega presežka
Ocena gostilne
Iz mehiške v slovensko kuhinjo: Ljubljančanka – še ena restavracija za turiste
Ocena gostilne
Ronchi Rò: Skromna, a simpatična gostilna med briškimi vinogradi
Po domače
Krčma Gabreku 1929, Samobor: Orjaške krače in 250 vrst različnih palačink
Restavracija Kabaj: Ruski kaviar na briški vinski kmetiji
Ocena gostilne
Gostilna Pr’ Lectar: Gorenjsko lomastenje po Stari Ljubljani
OcenA gostilnE
Simpatična prleška gostija, streljaj od Gornje Radgone
Po domače
Gostilna Pr' Jur, Katarina nad Ljubljano: Skoraj popolno nedeljsko kosilo
Ocena gostilne
Zagrebški bistro, od katerega se lahko marsikaj naučimo
Ocena gostilne
Posestvo Gjerkeš: Moderna prekmurska kulinarična poezija
Ocene gostiln
Trattoria alla Luna: Gostilna, v kateri kar vrvi od lačnih gostov
Stare jedi
Oženjena kaša pogosto na jedilniku kmečkega prebivalstva
Hranljivo živilo
Koliko časa lahko uživamo kuhana jajca – pirhe?
praznična hrana
Velikonočne pojedine malo drugače: Med kostelskim želodcem in kristusovim žolčem
intervju
Rino Prelac: Oranžna vina me spominjajo na čase, ko smo bili doma bolj siromašni
Kuhanje turške kave: Ključna napaka, ki spremeni vonj in okus
intervju
Miha Dežman, kmetovalec: Da so pašna jajca res boljša, drži
Legendarni kuharji
Tajna agentka, ki je Američane naučila kuhati
Legendarni kuharji
Zakaj se pred imenom Augusta Escoffierja klanjajo vsi kuharski mojstri
intervju
Stanislav Budič, specialist za žganjekuho: Marsikatero žganje se naredi po bližnjici
Teden restavracij
Vrata odpira rekordno veliko število restavracij
kulinarika
Skriti dragulj Istre so limske ostrige
Prijava
Še nimate računa? Ustvarite račun
×