Bogdan Mak, kmetovalec: Konoplja se še kar povezuje z narkomani
Piščanec za Trumpa
Restavracija Dveri Pax: Slovenski odgovor avstrijskim restavracijam ob meji
Za razvajanje brbončic: Michelinove zvezdice na naši meji
Rožata
Dalmatinski odgovor na francoski crème caramel ali španski flan
Po domače
Izletniška kmetija Kotrle, Parecag: Skoraj kot konoba na naši strani Istre
Ocene gostiln
Ljubljanski bistro Papillon: Preozke mize, kaos v strežbi, visoke cene ...
Unescova zaščita
Lončena peč, ki je tudi središče družinskega in družabnega življenja
Vino meseca
Rebula linije Krasno 2022
Slovenci imajo doma več zlata kot Banka Slovenije v trezorjih
luksor
Po več kot sto letih spet našli faraonovo grobnico
Psihološke manipulacije
Tudi molk in tišina sta lahko orožje manipulatorja
Rumene novice
Jokić discipliniral Trumpovega vnuka
rumene novice
Thompson spet buri duhove
Južnokorejska zvezdnica iz Netflixovega hita umrla pri 24 letih
GENIJ
14-letni fant podrl kar šest svetovnih rekordov v računanju
sodba
Zakaj najpriljubljenejši natikači na svetu niso umetniško delo?
o evroviziji
Klemen Slakonja: Ne želim izpasti rasist, ker to nisem. Sicer pa ta zgodba še ni končana ...
Sem in tja
Žongliranje na zadnji klopi v škodi kodiaq
Fäbod in seter: švedske in norveške planšarske kmetije
sit fit
Recept: V pečici pečen riž z zelenjavo in sirom
Gastronomska posebnost
Gosta in bogata grahova čorba
NASVET
Dilema: ali je zamrznjena hrana kakovostna in priporočljiva za nakup?
Ocena gostilne
Gostilna Kekec: Največji florentinec in naše najboljše palačinke
Veganska kuharica
Barbara Radojlovič: V veganskih jedeh ne iščemo mesnih okusov
sit fit
Recept: Čili con carne oziroma odličen mesni čili s papriko in fižolom
Unescova zaščita
Jang – južnokorejske omake za zdravje in dolgo življenje
intervju
Vinar Matjaž Babič: Refošku moramo povrniti nekdanji sloves
Prehrana
Najboljše je iz Ljubljane. In kaj je potrebno za dobro kislo zelje?
Testenine
Globalna uspešnica iz sedmih sestavin
okusen recept
Zdrava zelenjava, ki ščiti pred številnimi boleznimi
Ocena gostilne
Hiša Pod Gradom: Slovenska gostilna ali še ena turistična past

Vino
Ekstremni letniki prinesejo dobre rezultate
Kot v en glas zatrjujejo slovenski vinogradniki in vinarji, je bilo lansko leto eno najzahtevnejših za pridelavo vin. Pridelek grozdja je bil zaradi precej dramatičnih vremenskih sil bolj pičel, v povprečju so v vseh treh vinorodnih deželah v Podravju, Posavju in na Primorskem pridelali tretjino manj grozdja kot običajno. Vendar je letnik vin 2024 kljub temu, kot dodajajo, eden najboljših v zadnjih letih.
Rožata
Dalmatinski odgovor na francoski crème caramel ali španski flan
Kitajska specialiteta
Piščanec za Trumpa
Testenine
Globalna uspešnica iz sedmih sestavin
sit fit
Recept: V pečici pečen riž z zelenjavo in sirom
Gosta in bogata grahova čorba
sit fit
Recept: Čili con carne oziroma odličen mesni čili s papriko in fižolom
colcannon
Sveta preproščina ali krompirjev pire po irsko
SIT FIT
Recept: Enostavni jogurtovi bejgli oz. okrogle štručke
Knapovska jed
Ste že pripravljali grenadirmarš, vojaško bombo ogljikovih hidratov?
Recept
Kremna lečina omaka s polento
Predlog
Kaj bomo danes jedli: Pljučna vseh pljučnih
Po domače
Izletniška kmetija Kotrle, Parecag: Skoraj kot konoba na naši strani Istre
Ocene gostiln
Ljubljanski bistro Papillon: Preozke mize, kaos v strežbi, visoke cene ...
Ocena gostilne
Restavracija Dveri Pax: Slovenski odgovor avstrijskim restavracijam ob meji
Ocena gostilne
Hiša Pod Gradom: Slovenska gostilna ali še ena turistična past
Gostilna Kekec: Največji florentinec in naše najboljše palačinke
Ocena gostilne
Die Weinbank v Ernovžu: Največ, kar lahko dobite na Štajerskem
kulinarični vodnik
Avstrija ima 82 restavracij z Michelinovimi zvezdicami. Kje so najbližje?
ocena gostilne
Gostilna pri Zgornjem Kirnu: Prijazna klasika pod Krimom
Moderna kuhinja
Najboljša picerija na severu – i Tigli
Po domače
Gostilna Pri lipi Maribor: Pri najboljši pohani kuri na Štajerskem
Ocene gostiln
Leskovački dvor: Mali Leskovac za Bežigradom
Unescova zaščita
Lončena peč, ki je tudi središče družinskega in družabnega življenja
Vino meseca
Rebula linije Krasno 2022
intervju
Bogdan Mak, kmetovalec: Konoplja se še kar povezuje z narkomani
Visoka kulinarika
Za razvajanje brbončic: Michelinove zvezdice na naši meji
Jang – južnokorejske omake za zdravje in dolgo življenje
intervju
Vinar Matjaž Babič: Refošku moramo povrniti nekdanji sloves
Prehrana
Najboljše je iz Ljubljane. In kaj je potrebno za dobro kislo zelje?
Unescova zaščita
Fäbod in seter: švedske in norveške planšarske kmetije
Veganska kuharica
Barbara Radojlovič: V veganskih jedeh ne iščemo mesnih okusov
Unescova zaščita
Maniokin kuskus kot simbol družabnosti in tradicije
bolezen grenkega raka
Požrešno modro rakovico napada parazit
Prijava
Še nimate računa? Ustvarite račun
×