Milena Tabaković, ki je po poklicu zobozdravnica, je pred približno dvema mesecema postala direktorica Inštituta za javno zdravje Vojvodine in hitro potem tudi glavna akterka škandala, ker je podatke o analizi vode v Novem Sadu razglasila za poslovno skrivnost, potem ko je bilo ugotovljeno, da so v njej gliste.

Srbski mediji, ki niso pod vplivom aktualne vlade, so pod drobnogled vzeli njeno premoženjsko stanje, ki ga je objavila srbska agencija za preprečevanje korupcije. Uradni podatki so po pisanju portala Nova.rs pokazali, da je Tabakovićeva lastnica avtomobila land rover discovery sport letnik 2023, ki stane vsaj 56.630 evrov, pa tudi trisobnega stanovanja v velikosti 83 kvadratnih metrov. Pri tem so se vprašali, od kod ji denar, saj na čelu inštituta zasluži 140.000 srbskih dinarjev ali 1200 evrov na mesec. Spomnili so, da je Milena Tabaković prvič prišla v medije, ko so ti izvedeli, da ji je državni zavod za zdravstveno zavarovanje kot študentki zagotovil službeni avtomobil in voznika za pot na fakulteto oziroma da je ponjo na stroške davkoplačevalcev dvakrat na teden prihajal voznik in jo prevažal iz Novega Sada v Beograd, da je pravočasno prišla na predavanja.

Nekaj vprašanj je povezanih tudi z mamo Jorgovanko, sicer članico Srbske napredne stranke Aleksandra Vučića. Center za preiskovalno novinarstvo Srbije (CINS) je po analizi njenega doktorata ugotovil, da je precejšen del doktorske disertacije plagiat. 

Priporočamo