Pomen strateškega načrtovanja, jasnih ciljev in zavezanosti visoki kakovosti ter strokovnost, predanost in gostoljubnost zaposlenih odsevajo v uspešnem poslovanju družbe Unitur v osemmesečju letošnjega leta. Realizirali so 5,6 odstotka več prihodkov od prodaje kot v prvih osmih mesecih leta 2023, hkrati pa s ciljno usmerjenimi prodajnimi in marketinškimi aktivnostmi, optimizacijo poslovanja, učinkovitim prilagajanjem operativnih procesov in razvojem novih produktov izboljšali celotno poslovanje.

Največ nočitev oziroma 60 odstotkov teh so ustvarili slovenski gostje. Med tujimi gosti, katerih število nočitev se je letos v primerjavi z letom 2023 povečalo za 5 odstotkov, so našteli največ gostov iz sosednjih Hrvaške in Madžarske ter Nemčije, Italije, Avstrije in držav Beneluksa.

Tradicionalno so med individualnimi gosti gostili največ družin z majhnimi otroki in aktivnih seniorjev, ki jim je blizu aktiven in zdrav življenjski slog, medtem ko so bili med skupinami najpogostejši vrhunski športniki, udeleženci seminarjev in konferenc ter gostje, ki v skupinah iz tujine prihajajo po zdravje in sprostitev, ki jim ju nudijo termalne in velneške storitve, pristna kulinarika ter raziskovanje naravne in kulturne dediščine Zreškega Pohorja in Slovenije.

V skladu z zavezanostjo aktivnemu in vitalnemu življenjskemu slogu v Uniturju velik poudarek namenjajo zadovoljstvu gostov in obiskovalcev ter vsebini in kakovosti ponudbe. Pri tem spodbujajo tako goste in obiskovalce kot tudi zaposlene k spoštljivemu odnosu do naravnega okolja ter trajnostni uporabi naravnih virov.

Ob pestri termalni, velneški, športni, doživljajski in kulinarični ponudbi, ki je gostom in obiskovalcem Rogle in Term Zreče na voljo vse leto, dodano vrednost zagotovo predstavljajo tudi edinstvena povezava gorskega centra Rogla in termalnega zdravilišča Terme Zreče, najsodobnejša šestsedežnica Mašinžaga z unikatnimi atrakcijami za vse generacije v Parku Mašinžaga ter Pot med krošnjami Pohorje. V teh dneh največjo pozornost sicer namenjajo jesenski ponudbi in jesenskim počitnicam, sočasno pa se že aktivno pripravljajo na novo zimsko sezono. 

Priporočamo