Letošnja izdaja projekta Baš dobra spiza prinaša kar nekaj razburljivih novosti. Festival prvič poteka v predsezoni, s čimer želijo obogatiti turistično ponudbo Šibeniško-kninske županije in podaljšati sezono v tem prelepem delu Hrvaške. Vsak dan tridnevnega dogodka bo potekal na drugi lokaciji: v četrtek, 24. aprila, v Drnišu, v petek, 25. aprila, v Bilicah, v soboto, 26. aprila, pa se bo zaključil v Skradinu. Obiskovalci bodo tako imeli priložnost raziskati edinstvene čare dalmatinskega podnebja.

Jedi pripravljene v tovornjačkih

Obiskovalci bodo imeli priložnost uživati v šestih edinstvenih jedeh, ki jih bosta pripravila priznana chefa Josip Vrsaljko in Tomislav Karamarko. Vsak chef bo z uporabo lokalnih sestavin in združevanjem tradicije s sodobnimi kulinaričnimi tehnikami ustvaril jed, značilno za kraj, kjer bo dogodek. Vse jedi bodo pripravljene v posebej okrašenem tovornjačku za pripravo hrane.

Baš dobra spiza promovira enogastronomski turizem v zaledju Šibeniško-kninske županije in se osredotoča na sredozemsko kuhinjo kot Unescovo nesnovno kulturno dediščino.

Toda Baš dobra spiza ne pomeni samo hrane, to je festival za vse čute. Poleg vrhunske gastronomije bodo obiskovalci lahko uživali v bogatem zabavnem programu, ki vključuje nastope Mestnega pihalnega orkestra Drniš in Mestne glasbe Skradin na vseh treh lokacijah ter nastope Klape Drniš v Drnišu in Bilicah ter Klape Skradinke v Skradinu, za dobro vzdušje pa bo med tridnevnim festivalom skrbel tudi DJ MengRen. Ta mešanica tradicionalne in sodobne glasbe bo ustvarila popolno kuliso za uživanje v gastronomskih dobrotah.

Baš dobra spiza promovira enogastronomski turizem v zaledju Šibeniško-kninske županije in se osredotoča na sredozemsko kuhinjo kot Unescovo nesnovno kulturno dediščino. Projekt je plod sodelovanja med turističnimi skupnostmi Bilic, Skradina in Drniša ter želi podaljšati turistično sezono in ustvariti inovativno izkušnjo za domačine in obiskovalce. Poleg pokušnje odlične hrane bodo imeli obiskovalci priložnost uživati v vrhunskih vinih lokalnih vinarjev, domačih likerjih in drugih lokalnih pijačah.

Ne glede na to, ali ste gurman, ljubitelj zabave ali preprosto želite doživeti pristno Dalmacijo, omenjeni dogodek ponuja nekaj za vsakogar. Pridite in bodite del tega edinstvenega dogodka, ki združuje tradicijo in inovativnost ter predstavlja popoln uvod v turistično sezono 2025. Pripravite se na tri dni nepozabnih okusov, vonjav in doživetij v zaledju Šibeniško-kninske županije od 24. do 26. aprila z začetkom ob 18. uri. 

Priporočamo