Člani osebja restavracije v Dusseldorfu v zahodni Nemčiji so k naročeni jedi dodali mamilo, če so stranke z menija naročile številko 40. Koliko so v piceriji zahtevali za posebno naročilo, ni znano.

"To je bila ena najbolje prodajanih pic," je dejal Michael Graf von Moltke, kriminalist, ki je vodil preiskavo.

Policijo so marca o sumljivem dogajanju obvestili prehranski inšpektorji, je dodal. Policisti posebnega oddelka za droge so najprej spremljali restavracijo in zaposlene, nato pa vdrli v stanovanje vodje restavracije in ga preiskali. Ob prihodu kriminalistov je skozi okno odvrgel vrečko z mamili, ki je padla naravnost v naročje policistov.

Našli so 1,6 kg kokaina, 40 g konoplje in 268.000 evrov gotovine. 36-letnega vodjo restavracije so za nekaj dni pridržali, ko pa se je spet znašel na prostosti, je nadaljeval s prodajo pice številka 40 z običajnim dodatkom, so sporočili policisti. Ti so nato raziskali dobavno verigo in po nekaj tednih je kakih 150 policistov razbilo kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s preprodajo: aretirali so tri ljudi, vključno z 22-letnim osumljenim vodjo operacije, in preiskali domove in prostore več podjetij. 

Vodjo picerije so ponovno aretirali, ko je poskušal pobegniti iz države; tokrat je ostal v priporu.

Priporočamo