Velikonočni prazniki so v Izolo prinesli turistični utrip. Hoteli so polno zasedeni, predvsem z gosti iz Avstrije in Nemčije. Na velikonočno soboto se je odvil tudi prvi letošnji kulinarični dogodek Pomol okusov, ki je znova privabil številne obiskovalce željne avtentičnih istrskih okusov.
Dogodek Pomol okusov je obiskovalcem ponudil pristno istrsko kulinarično doživetje: sardele, brodet, jedi s tartufi, velikonočne specialitete ter sezonske dobrote s šparglji in čemažem. Na svoj račun so prišli tako ljubitelji mesa kot vegetarijanci. Vrhunska vina in pijače so predstavljali lokalni vinarji in ponudniki iz slovenske Istre.
Posebnost prvega letošnjega Pomola okusov je bila tudi stojnica Orange Wine Festivala, ki je napovedovala prihajajoči istoimenski festival; ki bo ljubitelje oranžnih vin povezal 25. aprila.
Letos se je na Pomolu okusov kot gostujoča destinacija predstavila Kranjska Gora s ponudnikom Hit Alpinea, že drugo leto pa je v Izolo prišel Karim Merdjadi.
Kar 280 tekmovalcev iz 13 držav
V soboto se je sklenila 36. jadralna regata Izola Spring Cup. Jadralno regato, ki je potekala med 17. in 20. aprilom, organizira Jadralni klub Burja. Prijavljenih je bilo 220 jadrnic z 280 tekmovalci iz 13 držav, med njimi največ iz Avstrije, Nemčije, Italije, Češke in Poljske. Organizatorji opažajo tudi večjo udeležbo hrvaških jadralcev v primerjavi s preteklimi leti.
»Velikonočni konec tedna že tradicionalno napoveduje prihajajočo sezono. Večji nastanitveni ponudniki se tudi letos veselijo odlične zasedenosti v času velikonočnih praznikov. Izolske kapacitete so napolnili predvsem avstrijski in nemški gosti. Poleg individualnih gostov v spomladanskem času Izolo obišče tudi mnogo športnikov s spremljevalci, ki ugodno klimo in naravne danosti izkoristijo za športne priprave ali udeležbo na športnih dogodkih,« so sporočili iz Turističnega združenja Izola.