»Liam je v mojem življenju pomenil začetek in konec. Nikoli se ne pripraviš na tak trenutek,« je dejala 23-letna Argentinka Jazmin Arganaraz, ki je oboževalka skupine One Direction že od svojega 11. leta. »Zelo pomembno je, da si vzamemo minuto časa in pomislimo, kaj vse prinese slava.«

Tributes are left outside the hotel where Liam Payne, former One Direction band member, was found dead after he fell from a third-floor hotel room balcony, in Buenos Aires, Argentina, October 17, 2024. REUTERS/Agustin Marcarian   TPX IMAGES OF THE DAY

Oboževalci so pred hotelom v spomin pevcu prižgali sveče. Foto: Reuters

Paynova smrt prizadela skupnost v rojstnem Wolverhamptonu​

»Mislim, da je to žalosten dan za skupnost in žalosten dan za vse oboževalce,« je povedal študent Jordan Jackson iz Wolverhamptona.

»Liam bo za vedno živel v naših srcih in spominjali se ga bomo po njegovi prijazni, zabavni in pogumni duši. Kot družina se podpiramo po najboljših močeh in prosimo za zasebnost in prostor v tem groznem času,« je v izjavi zapisala Paynova družina.

One Direction žaluje za izgubo svojega brata

»Liam je živel odprto, s srcem na na dlani, imel je življenjsko energijo, ki je bila nalezljiva. Bil je topel, sočuten in neverjetno ljubeč. Leta, ki sva jih preživela skupaj, bodo za vedno ostala med najbolj dragocenimi v mojem življenju. Vedno te bom pogrešal, moj čudoviti prijatelj,« je na svojem Instagram profilu zapisal Harry Styles.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @harrystyles

»Sporočilo tebi, Liam, če me poslušaš. Izjemno srečen sem, da sem te imel v svojem življenju, vendar se zelo težko spopadam z mislijo, da se moram posloviti. Zelo sem hvaležen, da sva se zbližala. Govoriti ure in ure po telefonu in obujati tisočere čudovitih spominov je razkošje, za katero sem mislil, da bo trajalo vse življenje. Z veseljem bi s teboj še enkrat delil oder, vendar se to ne bo zgodilo,« se Payna spominja Louis Tomlinson.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louis Tomlinson (@louist91)

Zayn Malik se je od Payna poslovil z zapisom: »Ko si nas zapustil, sem izgubil brata, in ne morem ti povedati, kaj bi dal za to, da bi te še zadnjič objel, se od tebe poslovil in ti rekel, kako zelo rad te imam in te spoštujem. Vse najine skupne spomine bom vedno hranil v svojem srcu«.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zayn Malik (@zayn)

Odzval se je tudi Charlie Puth, ki je napisal pesem za Payneov solo prvenec. »Sem v šoku. Liam je bil vedno tako prijazen do mene. Bil je eden prvih velikih umetnikov, s katerimi sem sodeloval. Ne morem verjeti, da ga ni več,« zapisal.

Priporočamo