VEČNO NA POTI

Potovanja za novopečeno miss, ki je še pred uradnim izborom veljala za favoritko večine in ji je tudi strokovna žirija namenila največ točk, niso nič novega. Kot nam je povedala ponosna mama Manca Kužnik , Živa potuje že vse od svojega 16. leta, tako da z odkrivanjem novih celin nima težav. "Upali smo, da bo v življenju dosegla kakšen naziv, vendar da bo postala tudi miss, si nismo mislili. A smo kljub temu zadovoljni, kaj bo vse to prineslo, bomo pa še videli," je hčerino izvolitev še komentirala mama, medtem ko se je za Živinega fanta Radojka zdelo, da je bolj ganjen kot njegova srčna izvoljenka. Zmaga je bila presenečenje tudi zanj, pa čeprav je bil na začetku, ko se je Živa še prijavljala na izbor, skeptičen, saj o tovrstnih tekmovanjih ni imel najboljšega mnenja.

BESED NI ZMANJKALO

"Toda ko sem videl, da je prišla tudi v finale, sem vedel, da bo zmagala!" je bil ponosen Radojko Pelengič . Po slabi uri, kolikor je trajalo, da se je Živa končno lahko umaknila izpod soja fotografskih bliskavic in televizijskih kamer, se je miss sprehodila še po avli Cankarjevega doma, in to skupaj s predstavniki Peugeota, ki so jo odpeljali do glavne nagrade, osebnega avtomobila. Živa je vso pozornost in kopico čestitk sprejela veliko bolj trezno in sproščeno kot večina njenih predhodnic in se je še pozno v noč pogovarjala s prav vsakim, ki si je utrl pot do nje, da bi spregovoril kakšno besedo. Besed ni zmanjkalo tudi obiskovalcem prireditve, med katerimi seveda niso manjkale nekdanje misice Janja Zupan (zdaj dela v oglaševanju in vodi svojo plesno skupino, medtem ko je njen mož Igor Gajič režiser mnogih prireditev), Alenka Vindiš, Maja Šimec ter najbolj odmevna, letos pankerska Rebeka Dremelj . Stanovski kolegici, trenutna miss universe Sabina Remar in miss universe 2002 Iris Mulej , sta Živo prav tako uvrstili med svoje favoritke. Sabina je povedala, da bo novo miss - po njenih lastnih izkušnjah - v tujini čakala težka naloga, saj pri tako velikih izborih nikoli ne veš, kaj iščejo. Poudarila je, da to niso tekmovanja lepote, ampak je v ozadju vedno posel. Zato je za dekle najbolje, da ostane takšno, kot je: sproščena in predvsem komunikativna, "kar pa Živa nedvomno je", je še povedala Remarjeva.

FINALISTKE NIČ POSEBNEGA

Iris, vedno bolj podjetna s svojim oblikovanjem nakita, tokrat v družbi fanta Tomija, ki je bila ta večer oblečena v eno izmed svojih kreacij, nam je še povedala, da je malce razočarana nad finalistkami, ki letos niso bile nič posebnega. Večino deklet je že prej videla na drugih lepotnih tekmovanjih, tudi na miss universe, le da so na odru Linhartove dvorane stale nekatere, ki se recimo sploh niso uvrstile na tekmovanje za miss universe. Uvrstitev pa bo tudi glavna preokupacija nove Miss Slovenije. V naslednjih dneh jo že čakajo priprave za odhod na Kitajsko, od nedelje zvečer pa je vstopila tudi v nenehen soj žarometov. Za protiutež slovenskim gazelam je na prireditev prišel tudi slovenski maneken in fotomodel Jurij Bradač , ki si zdaj mane roke zaradi novosklenjenega posla s slovito Carmen Electro , za katero bo po novem delal, medtem ko se še vedno uri za vstop med hollywoodske igralske zvezde. V Ameriko, pravi, se vrača že v torek, med prireditvijo pa je dvakrat skoraj zaspal, sam pravi, da ne ve, ali zaradi dolgočasnega vodenja voditeljskega para ali zaradi naporne poti in noči. Njegove družbe je bila vesela tudi nekdanja novinarka Nina Orel , ki je pred kratkim prestopila v politične vode. Na sam ogled izbora pred neformalnim druženjem ni prišla, saj je prezaposlena z delom v pisarni, ki je zanjo, verjamemo, po novem pomembnejše kot pa stopicanje mladenk po pisti in ubadanje z govoricami, da ima novega fanta - Gorazda Rajnarja . Ta je direktor društva za učno samopomoč Log-um, pri katerem Nina zgolj vodi kreativne delavnice in morda zato preživi v njegovi družbi kakšno minuto več, kot pa bi se komu zdelo "normalno". <%I> <%I> Foto: Bojan Velikonja

Še preden je odšla s prizorišča, smo jo povprašali, kako namerava izkoristiti laskavi naziv najlepše v Sloveniji in ali bo poskušala biti kaj drugačna od svojih predhodnic. "Saj ne vem, ali bom kaj drugačna. Upam le, da bom komunikativna, prijazna in sproščena pred kamerami. Pa da me bodo imeli čim bolj radi," je svoje prve želje strnila plavolaska.

Dani Bavec in Urška Pirš kot kulise: na POP TV so tokrat pri produkciji očitno nekoliko "šparali". V igri za voditelja je bil najprej Jure Zrnec, vendar naj bi zahteval previsok honorar (okoli pol milijona tolarjev), tako da so si premislili, medtem ko naj bi Brane Kastelic, ki mu je bila naloga tudi ponujena, vodenje prireditve zavrnil. Poptevejecem tako ni ostalo nič drugega, kot da so poiskali med svojimi kadri. Tokrat so brcnili v temo, saj sta voditelja bolj ali manj učinkovala kot kulisa in na trenutke je kazalo, kot da sploh ni napisanega scenarija. Ko smo že pri scenariju: gledalci so bili tokrat deležni tudi množice oglasnih blokov, samo zadnji je trajal kar od 21:54 do 22.00. Sicer pa je, zanimivo, mnenje mnogih prisotnih najbolje povzel maneken Jurij Bradač, ko je povedal, da je med prireditvijo dvakrat skoraj zaspal. Sam pravi, da sicer ne ve, ali zaradi dolgočasnega vodenja voditeljskega para ali zaradi naporne poti in noči. Mi že vemo... (ms)