Obtoženi so 33-letni Bojan Žalik iz Dolnjega Lakoša pri Lendavi, 25-letni Ladislav Olah iz Lendave in 46-letna Milica Makoter iz Cvena pri Ljutomeru, ki so v priporu od konca lanskega decembra, ter 34-letni Darko Š. iz Ljutomera, 22-letna Brigita R. iz Lendave in 19-letna Karmen K. iz Ljutomera, ki so na prostosti.

Žaliku in Olahu obtožnica očita, da sta iz koristoljubnosti 26. septembra leta 1999 okoli 3. ure zjutraj za plačilo okoli 60.000 mark umorila Janka Makoterja. Olah naj bi ga z kuhinjskim nožem večkrat zabodel, Žalik pa naj bi iz pištole vanj izstrelil dve krogli kalibra 7,65 mm ter mu prestrelil srce in desno pljučno krilo. Poleg tega je Žalik obtožen, da je 7. novembra ob 2. uri zjutraj na Cvenu za obljubljeno nagrado poskusil umoriti takratnega komandirja PP Ljutomer Jožeta Makoterja (brata pokojnega Janka) in njegovo družino (ženo in dve hčerki). Žalik naj bi z ročnim raketometom zolia 64 mm v njihovo hišo izstrelil kumulativno raketo, ki pa je na srečo zgrešila stanovanjski del in je eksplodirala na strehi nad nenastanjenim delom hiše, tako da se naklepni umor le ni zgodil. Olah je prav tako obtožen, da je z eksplozijo pred policijsko postajo Ljutomer povzročil nevarnost za ljudi in premoženje. Odvrgel je namreč dve ročni bombi, ki sta eksplodirali in ranili državljana Irana, ki je bil priprt kot tuji ilegalec, ogroženih pa je bilo še 22 življenj.

Največ očitkov pa v obtožnici leti na Milico Makoter. Obtožena je, da naj bi med 8. avgustom in 26. septembrom leta 1999 v več telefonskih pogovorih napeljevala Žalika in Olaha, da umorita njenega moža Janka Makoterja. Obtožnica ji očita tudi, da naj bi spomladi leta 2000 po telefonu večkrat napeljevala Žalika in Olaha, da za plačilo 200.000 mark umorita še njenega sina Tomija Makoterja, vendar Žalik in Olah tega nista storila. Prav tako je Milica Makoter obtožena, da naj bi Žaliku in Olahu naročila "raketiranje" svakove hiše in metanje bomb pred policijsko postajo.

Po naših podatkih naj bi prvo glavno obravnavo sodišče razpisalo že pred dopusti. Če bodo obtoženim dokazali očitke iz obtožnice, potem Milico Makoter, Bojana Žalika in Ladislava Olaha doleti lahko najvišja možna kazen - 30 let zapora.