Močno deževje pred srečanjem je dodobra razmočilo teren, tako da so bile razmere za igro zelo težke. Pa tudi maloštevilno občinstvo pod dežniki je bolj zanimal zaključek italijanskega prvenstva kot pa samo dogajanje na ajdovski zelenici.

Dvoboj v prvem delu ni bil lep "na oko", vendar pa so se oboji na težkem terenu dostojno borili. Večinoma sta ekipi igrali med kazenskima prostoroma, izrazitih priložnosti pa ni bilo. Prvi strel je sprožil Jelić v 10. minuti z roba kazenskega prostora. V nadaljevanju so bili več pri žogi gostitelji in kar nekaj projektilov Panikvarja in Mlakarja je švignilo mimo mariborskih vrat. Tudi Ostojič je bil po kotu Krefta blizu zadetka. Zadnjo polpriložnost v prvem polčasu je zapravil Pavlovič z močnim strelom z velike razdalje.

V drugem delu so domačini popolnoma prevladovali. Goste so potisnili v njihov kazenski prostor. Tako je že v 48. minuti zasluženo vodstvo Ajdovcem po samostojnem prostoru in strelu z 18 metrov priigral Teinović. Tudi po zadetku so bili gostitelji bolj razpoloženi, Cvijanovič je zgrešil nemogoče, Kubica pa je z golove črte odbil žogo po strelu Škerjanca. Mariborčani so nato le vzpostavili ravnotežje, a na priložnost čakali vse do 88. minute, ko je Kokol sam stekel proti Neneziču, vendar si nato dal predolgo podajo, tako da je ajdovski vratar rešil najhujše. V zadnjih minutah so igralcem nekoliko popustili tudi živci, zato je Bohinc predčasno v slačilnico poslal Tavaresa in Teinovića.