Janša tako ni želel odgovarjati na vprašanje novinarja RTV Slovenija o sporu s predsednikom uprave Pivovarne Laško Boškom Šrotom,  predstavnik vlade za odnose z javnostmi Valentin Hajdinjak pa kolegu Denisu Sarkiču (Vest.si) ni dovolil postaviti vprašanja. Tako sta bili na voljo le dve kratki vprašanji, obe za Türka.


Janša je dejal, da je na pogovoru dobil vtis, da je sodelovanje korektno in da oba zasledujeta isti cilj.  Türk je pojasnil, da sta se s premierjem pogovarjala predvsem o skorajšnjem predsedovanju Evropski uniji, s pogovoru pa je zelo zadovoljen.


Türk je še dejal, da bo ena njegovih prvih nalog predlagati nove ustavne sodnike: "Nov javni razpis je že v pripravi, kandidate pa nameravam predlagati takoj, ko se izteče rok." Konkretnih imen Türk še nima v mislih.

Sprejem je bilo prvo uradno srečanje Janše in Türka po njegovi zmagi v drugem krogu predsedniških volitev 11. novembra. Janša je bil sicer med prvimi državnimi predstavniki, ki so Türku čestitali za zmago na volitvah. V čestitki Türku, dan po drugem krogu volitev, je premier zapisal, da so volitve "čas, ko ljudje povedo, kaj si želijo in suvereno izrazijo svojo voljo". Pri tem je izrazil tudi željo po sodelovanju z novim predsednikom pri delu za blaginjo Slovenije.