Razloge vidi v svojem dolgoletnem uspešnem vodenju Fakultete za management (FM), predvsem pa v tem, da je kot članica upravnega odbora univerze opozarjala na nepravilnosti. "Osebne zamere so pravi razlog za odpoved moje pogodbe o zaposlitvi," je prepričana Trunkova.

"NIKOLI SE NISVA SPRLI NA OSEBNI RAVNI"

Na drugi strani pa je rektorica Lucija Čok prepričana, da se tako želi prikazati spor v javnosti: "Mislim, da je Trunkova zelo sposobna, nikoli se nisva sprli na osebni ravni. Jeseni sem jo celo povabila, da postane glavni tajnik univerze, a je to odklonila. Ponudila bom še pogovor, a vsaka stran mora malo popustiti. Če ne bo, bom uporabila vse pravne poti. Sicer pa ne gre za direktorico, ampak za primer dekana, ki je prekoračil svoja pooblastila."

Trunkova o tem pravi, da je FM želela urejati problem znotraj univerze tudi po tistem, ko ji je rektorica izdala sklep o odpovedi njene pogodbe, a je to preprečila rektorica. Ta je takrat podala tudi zahtevo za izbris Trunkove iz sodnega registra pooblaščenih oseb, ker naj FM ne bi bila pravna oseba.

SODIŠČE OBDRŽALO TRUNKOVO

"Na predlog za izbris smo podali ugovor, registrsko sodišče pa je 28. decembra sprejelo sklep, da se priglasitev rektorice za izbris Trunkove kot podpisnice zavrže, ker UP ni oseba, ki lahko predlaga izbris," je včeraj povedala Trunkova. Njen zastopnik Franci Matoz pa je dodal, da s tem Nada Trunk ostaja direktorica.

"UP se s tem ne more strinjati, saj sklep sloni na napačnem razumevanju ustroja univerze in ne razume, kdo je predstavnik pravne osebe. To je rektor in na ta sklep se nameravamo pritožiti," vztraja Čokova.

ČOKOVA PREDLAGA SPREMEMBE STATUTA

O sporu pa pravi, da gre za splet okoliščin in premalo dobre volje. Dodaja, da je že vložila predlog spremembe statuta v delu, ki govori o tako imenovanem "drugem organu" članice, ki mu je šele treba določiti področja in pooblastila. Dopušča možnost, da bi se drugi organ lahko imenoval poslovni direktor, ne pa direktor, pooblaščen pa bi bil le za sredstva fakultete, pridobljena na trgu.