Ta konec tedna se v Assnu dirkači vračajo po dolgem štiritedenskem premoru v SP. Bagnaia je dobil že današnje dopoldanske kvalifikacije, Martin je bil drugi, prvo vrsto pa si je privozil še njegov rojak Maverick Vinales (Aprilia).

Takšen je bil tudi vrstni red na sprinterski dirki, ki vsaj na prvih mestih ni ponudila pravega razburjenja. Bagnaia je najbolje začel in se prebil v vodstvo, za njim sta bila tekmeca, ki sta bila na teh mestih tudi že v kvalifikacijah. Prva trojica je dirko končala brez prehitevanj na enakih mestih, kot jo je začela, zmagovalec je vodilnega v SP ugnal za 2,3 sekunde in mu odščipnil še nekaj točk v SP.

"Neverjetno. Danes sem skušal voziti bolj zbrano, tudi z mislimi na jutrišnjo dirko, toda izteklo se je fantastično. Dobil sem kvalifikacije in sprintersko dirko," je po polovici dogajanja v Assnu za prireditelje dirke dejal Bagnaia.

Tako je bil eden od najbolj razburljivih trenutkov pravzaprav padec: že v drugem krogu se je namreč v pesku znašel Marc Marquez, za člana Ducatijeve poltovarniške ekipe Gresini pa se je na ta način sobota končala zelo slabo, saj je po padcu predčasno končal tudi kvalifikacije. V zadnjem krogu je po zdrsu padel tudi Aleix Espargaro, a se tako kot Marquez ni huje poškodoval.

Pod vrhom so bili danes Italijana Enea Bastianini (Ducati) in Fabio di Giannantonio (Ducati VR46) ter Južnoafričan Brad Binder (KTM). V seštevku sezone Martin sicer ostaja na vrhu, zdaj ima 180 točk, Bagnaia je drugi s 165, Marc Marquez na tretjem mestu ostaja pri 136 točkah. Klasična dirka v Assnu bo v nedeljo ob 14. uri.