Po odličnem zaključku rednega dela sezone in ob novici, da na prvi tekmi končnice soigralcem pri LA Clippers ne bo mogel pomagati prvi strelec in eden ključnih obrambnih igralcev Kawhi Leonard, so pri Dallasu apetiti hitro zrasli. Zmaga na uvodni tekmi izločilnih bojev bi Luki Dončiću in soigralcem pomenila ogromno, a od nje so bili na koncu oddaljeni svetlobna leta. Leonardova odsotnost je očitno precej bolj motivirala igralce LA Clippers, ki jih je javnost vnaprej obsodila na poraz. Z odličnim vstopom v tekmo so povsem povozili moštvo trenerja Jasona Kidda, ki mora zdaj hitro zbrati igralce in jim bolečo zaušnico izbrisati iz spomina. Druga tekma bo v sredo ob četrti uri zjutraj po slovenskem času v Los Angelesu.

Trener LA Clippers Tyronn Lue je za prvo tekmo skoval odlično taktiko. Luka Dončić je s 33 točkami, 13 skoki in šestimi asistencami prispeval svoje, kot tudi Kyrie Irving (31 točk, sedem skokov, štiri asistence), a so preostali igralci Dallasa skupaj zmogli vsega 33 točk. Pri gostiteljih je James Harden dvoboj sklenil z 28 točkami in osmimi asistencami, Paul George jih je dodal 22, Ivica Zubac je dosegel 20 točk in pobral 15 skokov, po 13 točk sta dodala še Terance Mann in Russell Westbrook. Pred Jasonom Kiddom je zdaj naloga, da najde rešitve za nastalo situacijo.

»V drugem polčasu smo bili bolj fizični v obrambi. Tako bi morali igrati vso tekmo in iz tega moramo izhajati. Nasprotno moštvo je igralo zelo dobro v obrambi in temu se moramo v nadaljevanju serije prilagoditi. Pripravljali smo se na to, da bo igral Kawhi Leonard, a to ne bi smelo vplivati na našo mentaliteto. Brez njega so se igralci zelo dobro znašli in izpeljali svoj načrt. Sami pa moramo biti osredotočeni vseh 48 minut, to je vendarle končnica,« je bil jasen Luka Dončić, ki je po tekmi izvedel, da je v najožjem krogu kandidatov za naziv najkoristnejšega (MVP) igralca sezone. Ob njem sta še Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City) in Nikola Jokić (Denver), ki velja za favorita, da bo laskavo individualno lovoriko še tretjič v karieri pospravil v vitrino.

V serijah na štiri zmage so povedli še Boston, ki je s 114:94 premagal Miami, Milwaukee, ki je bil s 109:94 boljši od Indiane, in Oklahoma, ki je s 94:92 porazila New Orleans.