Luka Dončić je v koronskem mehurčku na Floridi leta 2020 zablestel v polnem sijaju, a kljub temu na šestih tekmah ni bil kos razigranim košarkarjem iz Los Angelesa. Naslednje leto je sicer Dallas vodil z 2:0 v zmagah, na koncu pa klonil s 3:4.

Leta 2022 pa je slovenski as s soigralci igral v finalu zahodne konference, kjer so jih ustavili kasnejši zmagovalci Golden State Warriors s 4:1 v zmagah.

Slovenski as je doslej na 28 tekmah končnice v povprečju dosegel 32,5 točke, 9,3 skoka, 7,9 podaje ter 1,5 ukradene žoge na tekmo.

16 zmag na 18 tekmah

Po letu premora so se košarkarji Dallasa znova uvrstili v končnico v zelo dobri formi po delni prenovi ekipe na februarski prestopni tržnici. Pred zadnjima porazoma v sezoni, ko ni igrala celotna prva peterka vključno z Dončićem in Kyriejem Irvingom, so namreč dosegli kar 16 zmag na 18 tekmah.

Clippers so redni del končali na četrtem mestu z zmago več od tekmeca, medtem ko je bil Dallas peti s 50 zmagami in 32 porazi. Košarkarji iz Los Angelesa, pri katerih je še vedno vprašljiv nastop prvega zvezdnika Kawhija Leonarda, bodo tako imeli prednost domačega igrišča.

Druga tekma bo v noči s torka na sredo, nato pa sledita dve tekmi v Dallasu 27. aprila ob 2. uri zjutraj ter 28. aprila ob 21.30. Prvi majski teden bodo nato po potrebi na vrsti še peta in sedma tekma v mestu angelov ter šesta v Dallasu.