Po razburljivem obračunu v prvem krogu skupine A nogometnega pokala konfederacij proti Mehiki, ki je v izdihljajih izenačila na 2:2, so evropski prvaki Portugalci na drugem obračunu dosegli prvo zmago. Z 1:0 so padli gostitelji Rusi, mož odločitve je bil Cristiano Ronaldo.

Ko je zvezdnik madridskega Reala v 9. minuti z glavo matiral ruskega vratarja Igorja Akinfejeva, se je zdelo, da bi se lahko Portugalci znesli nad nasprotnikom. A se je razpletlo drugače. Evropski prvaki so imeli v nadaljevanju obračuna prek Ronalda, Andreja Silve in Cerdrica sicer še tri priložnosti za povišanje vodstva, a jim je veselje preprečil Akinfejev. Rusi prave priložnosti za izenačenje niso imeli, do konca obračuna pa niso prišli niti do enega strela v okvir vrat Portugalcev. »Dobro smo se prilagodili na razmere, zato pričakovano stopnjujemo formo. Imamo mlado ekipo in izkušenega selektorja Fernanda Santosa, ki dobro razume nogomet. Portugalska ni bila evropski prvak po naključju,« je po zmagi povedal Cristiano Ronaldo.

Pokal konfederacij, drugi krog, skupina A: Rusija – Portugalska 0:1 (0:1, Ronaldo 9), Mehika – Nova Zelandija 2:1 (0:1, Jimenez 54, Peralta 72; Wood 42), vrstni red: Portugalska in Mehika po 4, Rusija 3, Nova Zelandija 0.