Če je na prvi četrtfinalni tekmi v Münchnu Real zlasti v drugem polčasu povsem nadigral Bayernove nogometaše, je bila zgodba na začetku povratnega dvoboja v Madridu ravno obratna. Obračun so podjetneje začeli Bavarci, ki so napadli že od prve minute, medtem ko so imeli gostitelji težave že s prenosom žoge na nasprotnikovo polovico. Nemški prvaki, ki so doma izgubili z 1:2, so posledično prvič zapretili že v deveti minuti, ko je z glavo nenatančno meril Thiago Alcantara, nekaj trenutkov za tem pa je žoga za las zgrešila gol še po poskusu Arjena Robbna.

Varovanci domačega trenerja Zinedine Zidana so se uvodnega pritiska otresli šele po dobri polovici prvega polčasa in tudi sami začeli prihajati do priložnosti. Dlani vratarja Manuela Neuerja je v 26. minuti prvi ogrel Daniel Carvajal, a se nemški vratar ni dovolil premagati. Še lepša priložnost za vodstvo se je dve minuti pozneje ponudila Carvajalovemu soigralcu Sergiu Ramosu, ki je dobil odbito žogo in sprožil proti vratom, a je gol preprečil Jerome Boateng.

Tekma se je v nadaljevanju še bolj razživela, akcije pa so se na obeh straneh nizale ena za drugo. Kljub temu so vse ostale neizkoriščene in ekipi sta na odmor odšli ob izidu 0:0.

V drugem polčasu kar trije goli

Drugi polčas se je nadaljeval v podobno visokem ritmu kot prvi, posledično pa tudi na novo priložnost ni bilo treba čakati predolgo. V 51. minuti je dih močno zastal domačim navijačem, ko je ustrelil Robben, žogo pa je nato na golu z glavo izbil Marcelo. A že v naslednji akciji je v svojem kazenskem prostoru Casemiro podrl prav Robbna, madžarski sodnik Viktor Kassai pa je pokazal na enajstmetrovko. Uspešno jo je izvedel Robert Lewandowski in svojo ekipo popeljal v vodstvo.

Nemci tudi po doseženem zadetku niso popustili in vse moči usmerili v napad in dosego novega zadetka. A namesto tega so ga v 76. minuti prejeli tudi sami. Po natančni podaji Casemira je namreč z glavo z le nekaj metrov zadel Cristiano Ronaldo in izenačil. Vendar pri izidu 1:1 ni ostalo dolgo, saj je le dve minuti kasneje Bayern znova vodil, potem ko je žogo v lastno mrežo poslal Ramos. Gostujoči nogometaši, ki so v 84. minuti zaradi drugega rumenega kartona ostali brez Artura Vidala, novega zadetka do izteka rednega dela niso uspeli doseči, zato so sledili podaljški.

Real v podaljšku strl Bayern

V zadnjih tridesetih minutah tekme so imeli terensko premoč in pobudo pričakovano Španci, kar so spretno unovčili. V 105. minuti je še drugi gol na srečanju dosegel Ronaldo in izenačil na 2:2. Portugalec je bil pri tem v očitnem prepovedanem položaju, a so madžarski sodniki gol kljub temu priznali. Po prejetem zadetku je bil Bayern dokončno potolčen. Real je to izkoristil in zabil še dva gola. V 110. minuti se je hat-tricka razveselil Ronaldo, dve minuti za tem pa je končni izid 4:2 za beli balet postavil rezervist Marco Asensio.

Vidal: Prisotne je veliko jeze

Bayernovi nogometaši po tekmi niso mogli skrivati razočaranja nad izpadom, krivdo za neuspeh pa so prevalili predvsem na madžarske sodnike, ki so jih kar nekajkrat močno oškodovali. Poleg gola Ronalda doseženega iz očitnega prepovedanega položaja za 3:2 v sodnikovem podaljšku, velja omeniti tudi nedosojen grob prekršek Casemira nad Robbnom in nezasluženo izključitev Artura Vidala v drugem polčasu. Prav Čilenec ni mogel brzdati jeze nad dogodki na igrišču. »Takšna kraja se ne more dogajati v ligi prvakov. Pri takšnem sodniškem kriteriju se začenjaš spraševati. Želeli smo napredovati. Prisotne je veliko jeze. Ne sme se zgoditi, da na tako visoki ravni prihaja do tega, da tekmo odloči sodnik. Stroil je veliko napak in nas izločil. Ko te sodniki tako osramotijo, je to težko sprejeti. Si zelo jezen.«

Podobnega mnenja je bil tudi Vidalov trener Carlo Ancelotti, ki je povedal: »Ne moreš odločiti polfinalne tekme na takšen način. Po tekmi sem se pogovarjal z Zinedinom Zidanom, ki se je strinjal, da je bila ocena sojenja negativna. Upam, da bo sodnikom čim prej začela pomagati tehnologija.«

Zanimivo, Zidane je navedbe stanovskega kolega o sojenju zanikal in dejal, da med njima o tem sploh ni tekla beseda. »Sodnik? Te teme z Ancelottijem nisva nikoli načela,« je dejal Francoz in dodal: »Smo zelo trpeli. Igrali smo proti najboljši ekipi doslej. Predvsem v prvem polčasu smo imeli veliko priložnosti, a nismo bili dovolj zbrani.«

Policija pa naj bi, kot poročajo nekateri španski mediji, posredovala tudi po tekmi v prostorih za sodnike. Tam naj bi se nekaj nezadovoljnih igralcev Bayerna sprlo s sodniki, trojico, med katerimi naj bi bil tudi Arturo Vidal, pa naj bi iz prostorov pospremila policija.

Polfinale tudi za Oblakov Atletico

Na drugi četrtfinalni tekmi večera je Atletico Madrid slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka v Leicestru branil minimalno prednost s prve tekme in jo tudi ubranil. Madridčani so na gostovanju pri angleških prvakih igrali neodločeno (1:1) in se v polfinale uvrstili s skupnim izidom 2:1. Za Atletico je v 26. minuti zadel Saul Niguez, za Leicester pa v 61. Jamie Vardy.