Chicago, ki je redni del končal na vrhu razvrstitve v zahodni konferenci, je v končnici že v prvem dvoboju v resnih težavah, saj je izgubil obe uvodni tekmi na domačem ledu. Še več – zaenkrat so celo brez danega zadetka.

Pekka Rinne v vratih Nashvilla je predstavljal nerešljivo uganko za Chicago. Finski vratar je ustavil vseh 30 strelov. Nashville je na drugi tekmi zmagal z visokih 5:0. Naslednja dvoboja bosta v seriji na štiri zmage v severnoameriškem središču country glasbe.

Predators so postali komaj peta ekipa v zgodovini lige NHL, ki je končnico začela z zaporednima zmagama, brez prejetega gola. Takšen dosežek je pred Nashvillom uspel Detroitu leta 1936, Buffalo leta 1983, New Jerseyju leta 1995 in Toronto leta 2001.

Racmani nepremagani že na 29 tekmah

Končnico so odlično začeli tudi hokejisti Anaheim Ducks, ki so za razliko od Chicaga v celoti izkoristili prednost domačega ledu, ponoči so prišli še do druge zmage, potem ko so Calgary Flames ugnali s 3:2. Za 29. zaporedno zmago izjemnega niza sta v uvodni tretjini za vodstvo z 2:0 poskrbela Šveda Jakob Silfverberg in Rickard Rakell. Calgaryju je uspelo poravnati izid, a je po srečnem odbitku za končnih 3:2 slabih pet minut pred koncem zadel izkušeni Ryan Getzlaf.

Ottawa s povratkom do izenačenja proti Bostonu

V vzhodnem delu konference sta se kanadski moštvi veselili prvih zmag. Hokejisti Ottawa Senators so po podaljšku le strli gostujoči Boston Bruins s 4:3. Odločilni gol je prispeval Dion Phaneuf, ki je prvič v karieri zadel odločilni gol na tekmi končnice. Senatorji so lahko pred naslednjima tekmama v Bostonu pomirjeni, saj so se izognili zaostanku z dvema porazoma, s čimer so imeli v preteklih sezonah zelo slabe izkušnje.

Poravnan izid 1:1 v zmagah je tudi v seriji med Toronto Maple Leafs in Washington Capitals, ki je na domačem ledu klonil šele po dveh podaljških s 3:4. Odločilni gol je prispeval Kasperi Kapanen, ko je izkoristil izjemno podajo izza gola in zadel v prazno mrežo. Washington, ki je sicer bil najboljša ekipa rednega dela, se kar ne more otresti težav v končnici, serija se sedaj seli v Toronto.