Zinedine Zidane je bil eden najljubših učencev trenerskega velikana Carla Ancelottija, ko sta sodelovala na klopi madridskega Reala. Pred tremi leti sta kraljevemu klubu prinesla deseti evropski naslov, drevi pa se bosta prvič pomerila drug proti drugemu. Evropska klasika med Bayernom (Ancelotti) in Realom (Zidane) bo največji vrhunec letošnje lige prvakov.

Bavarci so se v zadnjih treh sezonah pod Josepom Guardiolo vselej ustavili v polfinalu najvišjega evropskega tekmovanja, ko so jih izločili vsi trije najboljši španski klubi. Ancelotti je doslej trikrat osvojil ligo prvakov, njegov Bayern pa v najpomembnejšem delu sezone deluje kot izvrstno utečen nogometni stroj. Pravi, da se v Münchnu počuti zelo udobno. »Mesto je urejeno, saj vsi spoštujejo družbena pravila. Ljudje se ne vmešavajo v zasebno življenje znanih osebnosti. Všeč mi je, da nisem vselej na očeh javnosti, da lahko živim v miru,« pravi Carlo Ancelotti. O svojem nasledniku na Realovi klopi Zinedinu Zidanu je spregovoril v presežkih: »Ko je začel trenersko pot, sem vedel, da bo postal odličen trener. Vsak trener se mora veliko izobraževati, kar je Zidane storil. Igralci ga spoštujejo, kar je najpomembnejše. Je človek z avtoriteto.«

Bayern bo proti evropskemu prvaku prevzel vlogo favorita vsaj na uvodnem obračunu v Münchnu, čeprav ne bo nastopil z najboljšimi igralci. Poškodovanega Matsa Hummelsa bo verjetno zamenjal Jerome Boateng, močno vprašljiv pa je nastop prvega strelca nemške lige Roberta Lewandowskega. Poljak je včeraj zapustil trening že po dvajsetih minutah, svojemu agentu Cezaryju Kucharskemu pa je v sporočilu SMS javil, da se ne počuti dobro. Zidane bo na igrišče stadiona Allianz Arena poslal najmočnejšo enajsterico in iskal predvsem zadetek v gosteh. Španski predstavnik je doslej enajstkrat gostoval na Bavarskem, kjer se mu je v napadu zataknilo le enkrat. »Real se mora dokazovati na vsaki tekmi, zato v Münchnu ne bo nič drugače. Vedno želimo zmagati. Od Ancelottija sem se ogromno naučil, vendar s Carlom tokrat ne bova igrala,« je rekel Zinedine Zidane, ki je na tiskovni konferenci deloval tako sproščeno, da ga je eden od španskih poročevalcev opomnil, da bo zvečer igral proti velikanu.