Trener Sunderlanda David Moyes gotovo ni bil navdušen nad včerajšnjim porazom proti Leicester Ctiyju, saj se mu sedaj že pošteno maje stolček. V preteklih dneh je v nemilosti medijev, zatem ko je novinarki medijske hiše BBC Vicki Sparks po marčevski tekmi Sunderlanda z Burnleyjem grozil s klofuto. Middlesbrough, ki je predzadnji in ima tri točke prednosti, bi lahko ob zmagi nad Hull Cityjem Sunderlandu pobegnil na šest točk prednosti.

Remiji so rdeče vrage pahnili iz boja za naslov

Rdeči vragi so proti Evertonu vnovič razočarali gledalce na Old Traffordu. Phil Jagielka je goste popeljal v vodstvo v 22. minuti, ko je bil po izvedbi kota ob njem neodločen argentinski branilec Marcos Rojo. Igralci Uniteda so imeli pred tem imenitne priložnosti, a je Marcusa Rashforda in Zlatana Ibrahimovića ustavila obramba modrih oziroma vratar Joel Robles, ki se je izkazal tudi v nadaljevanju, ko je med drugim obranil odlično izveden prosti strel Daleyja Blinda in kasneje nevaren poizkus z razdalje Anderja Herrere. V sodnikovem podaljšku ga je tik pred koncem z bele točke vendarle premagal Ibrahimović.

Rdeči so sicer neporaženi na zadnjih dvajsetih prvenstvenih tekmah, a jih je od boja za naslov oddaljilo ravno bistveno previsoko število remijev. Nazadnje jih je visoko s 4:0 oktobra lani premagal ravno Chelsea, ki ga danes čaka pomembna tekma z Manchester Cityjem. City ima štiri točke naskoka na četrtem mestu pred Unitedom, Chelsea pa si po spodrsljaju na Stamford Bridgeu proti Crystal Palaceu ne želi novega poraza. Na drugem mestu bi se mu namreč ob takšnem razpletu Tottenham z zmago nad Swanseyjem približal na vsega štiri točke. Manchester City bi ob zmagi skočil bližje tretjemu mestu, kjer je sedaj s tekmo več Liverpool.