Čeprav je športni direktor Maribora Zlatko Zahović nedavno dejal, da državni prvak še nikdar ni bil znan v marcu, vijolični pred vstopom v zadnjo četrtino nogometnega prvenstva nimajo nobenih skrbi, da po letu dni premora ne bi vrnili lovorike pod Pohorje. Maribor resda še ni v šampionski formi, saj ima na zadnjih tekmah preglavice z doseganjem zadetkov, vendar zaradi popolnega kaosa pri Olimpiji tudi z remiji vztrajno povečuje prednost pred zasledovalci.

Maribor ima vse v svojih rokah, da si zagotovi državni naslov 29. aprila, ko bo v Stožicah zadnji derbi sezone. Če bodo imeli vijolični pred gostovanjem v Ljubljani od dvanajst do petnajst točk prednosti pred drugouvrščenim moštvom (zdaj jih imajo trinajst), bi ravno na igrišču največjega tekmeca lahko uprizorili zmagoviti ples, kar bi bil nov boleč udarec za ljubljanski projekt Milana Mandarića, ki mu je zmanjkalo funkcionarjev za zamenjavo. Dotlej se bosta Maribor in Olimpija pomerila še dvakrat v polfinalu pokala.

V prejšnjem prvenstvenem krogu je Olimpija vnovič izgubila in tudi na sedmi tekmi zapovrstjo ostala brez zmage. V spomladanskem delu tekmovanja so državni prvaki za točko boljši le od odpisanih Radomelj. V Dnevnikovem glasovanju za najboljšega igralca kroga je prvo mesto zasedel Lovro Bizjak iz Aluminija, ki se je proti Olimpiji izkazal z raznovrstno igro. Prodoren napadalec je večkrat osmešil ljubljansko obrambo in zlomil tekmo, ko je imenitno podal za izenačenje. Bizjak je sploh prvič osvojil točke v našem glasovanju, tokrat je prehitel drugouvrščenega vratarja Krškega Marka Zalokarja, ki je najzaslužnejši za remi Posavcev proti Mariboru (1:1). Tretje mesto je osvojil celjski vratar Matic Kotnik, ki je odlično branil proti Domžalam. Četrti je bil edini mariborski strelec v Krškem Dare Vršič, ki je v skupni razvrstitvi že dohitel vodilnega soigralca Marcosa Tavaresa. Točko za peto mesto je osvojil goriški vratar Grega Sorčan, najboljši posameznik na primorskem derbiju proti Kopru, ki se je končal brez golov.