Pri boju za obstanek ne moremo mimo škofjeloških 3:0 po uvodnih minutah v Benediktu, kjer so se tudi z razmišljanjem o črnem scenariju sprijaznili z dejstvom, da jih je v kvalifikacije za obstanek pahnil Puntar, ki se je za zeleno mizo z devetega zavihtel na sedmo mesto. S preobratom so si Štajerci priigrali prednost za mirno povratno tekmo, ki že lahko odloči, da bo gorenjska tudi v prihodnji sezoni brez prvoligaša.

Najtesnejša je popotnica Litije, ki si je šele v drugem polčasu priigrala prednost z 2:0 proti Puntarju, za katerega je končnica nagrada ob zagotovljenem obstanku. Njihova sproščenost bi lahko bila povod za presenečenje na poti do finala, kjer želijo vrniti lovoriko v slovensko mesto dvoranskega nogometa, ki ima največ trofej.

Preseneča visok poraz Sevnice na prvi tekmi na Škofijah. Še posebej po izjemni polfinalni pokalni predstavi proti Mariboru, kar je dokaz več, da gre za ekipo, ki lahko na odločilnih tekmah napade iz ozadja. Bo sevniška mladost ponovno premalo proti izkušenim tekmecem s prvim strelcem lige Radiškovićem?

V rangu nepričakovanih rezultatov je visok poraz Dobovca v Kobaridu, kjer je selektor Andrej Dobovičnik zaradi rdečega kartona ostal še brez motorja ekipe Matjaža Vojska. Mariborčanom se ob poškodbi reprezentanta Žige Čeha proti Zavas Siliku na Vrhniki še ne bi smele poznati, lahko pa pridejo do izraza v nadaljevanju boja za ubranitev naslova.

Druge tekme četrtfinala (v oklepaju izidi prvih tekem), danes ob 19. uri: Puntar – Litija (0:2), ob 20. uri: Sevnica – Škofije (2:6), ob 20.30: Zavas Siliko – Maribor (3:8), Dobovec Pivovarna Kozel – Oplast Kobarid (1:5), za obstanek, ob 19. uri: Stripy – Benedikt (4:7).