Rostov je večji del naloge opravil že na prvi tekmi proti praški Sparti, saj jo je tudi z Mevljinim zadetkom dobil kar s 4:0. Tokrat se je tekma končala z 1:1. Mevlja je znova igral celo tekmo. Verbič sicer ni igral ne na prvi ne na povratni tekmi Koebenhavna proti Ludogorcu, a so njegovi soigralci prejšnji teden v gosteh zmagali z 2:1, na včerajšnji tekmi pa gledalci niso videli zadetkov.

Rapoloženi Stindl ustavil Iličićevo Fiorentino

Posebno zgodbo je pisala Fiorentina Josipa Iličića. Potem ko si je na prvi tekmi v gosteh pri Borussii Mönchengladbach priigrala lepo izhodišče in zmago z 1:0, je nato vse skupaj zapravila, čeprav je po 29 minutah vodila z 2:0. Bolje rečeno: stvari je v svoje noge vzel Lars Stindl, ki je pred polčasom zadel enkrat, v drugem polčasu pa še dvakrat. Končni izid 4:2 je postavil Andreas Christensen. Iličić je v igro vstopil v 63. minuti, ko je že bilo 4:2 za goste.

Že v sredo je tekmovanje končal Robert Berić, ki je s skupnim izidom 4:0 s Saint Etiennom izpadel proti Manchester Unitedu. Sicer pa je včeraj za veliko presenečenje poskrbel ciprski Apoel, ki je izločil španskega prvoligaša Athletic Bilbao. Na prvi tekmi je izgubil z 2:3, na drugi tekmi pa so doma Ciprčani slavili z 2:0.

Gent presenetljivo izločil Tottenham

Presenetljivo je tudi Gent izločil Tottenham. Prvo tekmo so Belgijci dobili z 1:0, v Londonu so bili nato zelo zadovoljni z remijem 2:2. Londončanom nikakor ni uspelo nadigrati tekmeca, med drugim je Harry Kane dosegel avtogol v 20. minuti za 1:1, že v 40. minuti je za povrh rdeči karton dobil Dele Alli.

Najbolj zanesljivi v šestnajstini finala so bili nogometaši Lyona, ki so skupno kar z 11:2 izločili AZ Alkmaar. Žreb parov osmine finala si bo možno ogledati na spletni strani Uefa ob 13. uri.