Po prejšnjem »vikendu derbijev« bo ta konec nogometnega tedna mirnejši, kljub temu pa zanimivih tekem ne bo manjkalo. Na eni izmed njih, za nevtralne spremljevalce morda celo najzanimivejši, bo igral tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki se s svojim Bayerjem odpravlja v goste k ranjenemu levu Bayernu. Ta je namreč po porazu v prejšnjem krogu proti Borussii v Dortmundu, kar niti ni bil tako velik šok, med tednom izgubil še v ligi prvakov proti Rostovu, kar pa je bila velika senzacija. Dva zaporedna poraza sta namreč nekaj, kar se Bayernu ne dogaja pogosto.

S porazom proti Borussii so Bavarci izpustili iz rok tudi prvo mesto na lestvici nemškega prvenstva, ki ga presenetljivo zaseda RasenBallsport iz Leipziga, sicer pa je bil to prvi poraz Bayerna v bundesligi v tej sezoni in hkrati sploh prvi ligaški od 2. marca, ko je v 24. krogu prejšnje sezone klonil proti Mainzu. Da bi si privoščil še drugi zaporedni poraz na domačem tekmovanju in tretjega v seriji, ne verjame tako rekoč nihče, sploh ker naj bi se vrnili nekateri poškodovani igralci (Neuer, Martinez, Robben…), nasprotnik za povrnitev samozavesti pa ni tako zahteven, kot bi morda sklepali »na prvo žogo«. Bayer namreč v tej sezoni igra po sistemu toplo-hladno, saj je na enajstih tekmah po petkrat zmagal in izgubil, zato njegovo trenutno deveto mesto ne obeta ponovitve dosežka iz prejšnje sezone, ko je bil suvereno tretji in se uvrstil v ligo prvakov.

Je pa v tej sezoni ena svetlejših točk Bayerja slovenski reprezentant Kevin Kampl. Ta je precej hitro pozdravil poškodbo gležnja, ki jo je staknil na tekmi lige prvakov s Tottenhamom, saj je zaradi nje izpustil le naslednjo klubsko tekmo proti Darmstadtu in reprezentančni tekmi z Malto in Poljsko. Skupno je Kampl, kadar je bil zdrav, v tej sezoni v domačem prvenstvu odigral prav vse minute vseh desetih tekem, je pa zanimivo, da še zdaleč ne vseh na svojem priljubljenem igralnem mestu, okoli katerega se je toliko govorilo tudi v povezavi z reprezentanco. Enega izmed dveh položajev v osrčju zvezne vrste, ki jih v svojem sistemu igre večinoma uporablja trener Roger Schmidt, je namreč zasedel le na polovici vseh tekem. Na preostalih petih pa je v precej bolj ofenzivni vlogi po dvakrat igral na levi in desni strani zvezne vrste bliže napadalcema, enkrat pa celo v konici napada. No, tokrat naj bi se vrnil na svoje priljubljeno mesto…

Čeprav oba kluba štejeta že krepko več kot sto let, njuno rivalstvo ni tako staro. Bayer se je namreč v prvo, takrat še zahodnonemško bundesligo prvič uvrstil šele v sezoni 1979/80, ko je za Bayern še igral tudi Branko Oblak, ki pa, zanimivo, ni sodeloval pri nobeni od obeh zmag Bavarcev, ki so na medsebojnih tekmah precej uspešnejši tudi sicer. Od skupno 81 so jih namreč dobili več kot polovico (48), 17 so jih izgubili, 16 remizirali, še bolj enostransko pa je bilo vse skupaj na tekmah v Münchnu, na katerih je Bayern vknjižil kar 31 zmag, šest remijev in vsega tri poraze.