Dvoboji med kluboma iz Lombardije so v zadnjih letih res izgubili nekaj kakovosti, ne pa tudi privlačnosti, saj so tekme obeh italijanskih velikanov še vedno deležne ogromno pozornosti. Nič drugače ni bilo na zadnji tekmi, na kateri sta se nasprotnika pred polnimi tribunami stadiona San Siro še tretjič na zadnjih sedmih obračunih razšla brez zmagovalca. Pri rdeče-črnih je z dvema zadetkoma zablestel Suso, ki je šele drugi Španec z zadetkom na derbiju della Madonnina in sploh prvi v vrstah Milana. Pred tem je v šestdesetih letih preteklega stoletja to uspelo samo še danes 81-letnemu rojaku in nekdanjemu članu Interja Luisu Suarezu. Predstave 23-letnega krilnega igralca so sicer tudi po reprezentančnem odmoru ostale na visoki ravni, saj je bil neposredno udeležen pri zadnjih štirih od petih zadetkov svojega moštva.

Kljub temu to ni bilo dovolj za še deveto prvenstveno zmago Milana v sezoni. Glavni krivec, da so varovanci trenerja Vicenza Montelle ostali brez polnega izkupička, je bil hrvaški reprezentant Ivan Perišić, ki je po podaji iz kota v 92. minuti zadel za končnih 2:2. A točka, priborjena v zadnjih izdihljajih tekme, je slaba tolažba za Handanovićev Inter, saj klub močno zaostaja za visokimi ambicijami svojih kitajskih lastnikov in navijačev. Nerazzurri so v serie A šele na devetem mestu, po 13. krogih pa so zbrali 18 točk, dve manj kot Fiorentina Josipa Iličića.

Tudi Firenčani so tokrat odigrali derbi, a ne mestnega, temveč lokalnega, toskanskega. V gosteh so bili pri sosednjem Empoliju in njegovo mrežo napolnili s štirimi goli. Kar polovico jih je prišlo od Josipa Iličića, ki se je v letošnjem italijanskem prvenstvu sploh prvič vpisal med strelce in bil seveda med najzaslužnejšimi za zmago vijoličastih. »Empoli je že tradicionalno zahteven nasprotnik. Na srečo smo že na začetku drugega polčasa podvojili vodstvo, s čimer je bila tekma praktično dobljena. Sam še vedno mislim, da nisem na ravni iz lanske sezone. Moj osebni cilj je, da bi dosegel več golov,« je po tekmi dejal Josip Iličić. Kranjčana pri oceni nastopov občutki ne varajo, saj za zdaj močno zaostaja za svojim strelskim učinkom iz pretekle sezone, ko se je v prvenstvu med strelce vpisal trinajstkrat.

Od Slovencev, ki igrajo na Apeninskem polotoku, tako kar nekoliko presenetljivo še najbolje kaže Jasminu Kutriću in njegovi Atalanti. Nogometni klub iz Bergama je v nasprotju z vsemi pričakovanji na visokem, petem mestu, tokrat pa so za že peto zaporedno zmago in sedmo na zadnjih osmih tekmah doma z 2:1 presenetili favorizirano Romo. Kurtić je tekmo začel v prvi postavi, igrišče pa zapustil v 57. minuti ob zaostanku njegovega moštva z 0:1.

V vikendu, bogatem z vrhunskimi nogometnimi obračuni, je močno odmeval tudi podvig Leipziga. Novinec v nemški elitni ligi se je po porazu Bayerna proti Borussii Dortmund proti pričakovanjem sam znašel na vrhu bundesligaške razpredelnice. Zaradi lastniške strukture v Nemčiji močno osovraženi klub je že v petek gostoval pri Bayerju iz Leverkusna. Čeprav so lekarnarji z golom Kevina Kampla povedli že v prvi minuti, so na koncu morali vseeno priznati premoč gostom iz zvezne dežele Saške, ki so bili boljši s 3:2 in tudi po enajstih krogih ostajajo neporaženi.