Manchester United je tudi na sedmi prvenstveni tekmi v letošnji sezoni ostal brez zmage in se vse bolj oddaljujejo od naslova angleškega prvaka. Varovanci trenerja Joseja Mourinha imajo sedaj že sedem točk manj od vodilnega Liverpoola, šest od Arsenala in Chelseaja ter pet od mestnega tekmeca Manchester Cityja. Poleg tega imajo vsi našteti tekmeci tudi tekmo manj.

Po današnjem obračunu med rdečimi vragi in topničarji so prav gotovo lahko zadovoljnejši slednji, četudi njihovemu strategu Arsenu Wengerju tudi v 14. poskusu ni uspelo premagati stanovskega kolega s Portugalske.

V tekmo so agresivneje krenili gostitelji, vendar pa je prva priložnost na tekmi prišla s strani londonske ekipe. V sedmi minuti je po domiselni akciji z glavo skušal zadeti Alexis Sanchez, vendar meril nenatančno. V nadaljevanju so bili konkretnejši domači nogometaši. Tako je v 37. minuti poskus Juana Mate ubranil Petr Čech, 34-letni vratar pa je bil uspešen tudi nekoliko kasneje, ko ga je poskušal premagati Anthony Martial.

United je bil za napadalnejši pristop nagrajen v drugem polčasu. Akcijo za zadetek je v 69. minuti pričel Paul Pogba, ki je na desni strani podal Anderju Herreri, ta pa je žogo poslal v kazenski prostor, kamor je utekel Mata in svoji ekipi zagotovil vodstvo.

Arsene Wenger je kmalu za tem posegel po prvih menjavah, ki so se izkazale za zlate. Izenačenje v 84. minuti sta namreč zrežirala prav rezervista Alex Oxlade-Chamberlain in Olivier Giroud. Prvi se je izkazal z odlično asistenco, drugi pa z izenačujočim golom, ki ga je dosegel z glavo.

»Seveda smo izgubili dve točki,« je bil po tekmi nezadovoljen Mourinho. »Bili smo z naskokom boljša ekipa na igrišču. V obrambi smo odigrali fenomenalno, tudi naš gol je bil fantastičen. Danes je zagotovo Arsenal tisti, ki je imel več sreče, medtem ko smo mi najverjetneje največji osmoljenci v ligi.«

»Bila je napeta tekma, na kateri si nismo priigrali veliko priložnosti,« pa je srečanje ocenil Wenger. »Končni izid je na koncu boljši za nas, saj smo zaostajali z 0:1. Danes nam je manjkalo ostrine. Zakaj, ne znam pojasniti, a smo se vsaj vrnili v igro in osvojili točko.«