Dogajanje pri vrhu v drugi slovenski nogometni ligi je rezervirano za zgolj tri klube. Vodilni Triglav bo v 14. krogu prost in ima štiri točke prednosti pred drugim Dobom, ta pa ima še štiri pred tretjim Ankaranom. Nato sledi prepad, saj četrta Krka za primorskim klubom zaostaja že sedem točk.

Novomeščani so po izpadu iz prve SNL računali na ekspresen povratek med elito, a se jim račun za zdaj ni izšel. Za drugim mestom, ki pelje v dodatne kvalifikacije, zaostajajo kar enajst točk. Pomlajeno Krkino moštvo očitno ni dovolj zrelo za rezultatske pritiske, a si kljub temu želi po jesenskem delu ohraniti vsaj teoretične možnosti za napredovanje. Pred zimskim premorom so še trije krogi, v tokratnem dvoboju pa Novomeščani gostujejo pri Dobu. Zmaga je za Krko imperativ, a jasno je, da ima enake načrte tudi Dob, ki želi znižati zaostanek za vodilnim Triglavom in nanj kar se da močno pritisniti. Na prvi letošnji tekmi je Dob v Novem mestu zmagal z 2:0. Krka je precej bolj kot v drugi SNL uspešna v slovenskem pokalu, kjer si je izborila mesto v polfinalu. Trener Iztok Kapušin in igralci bodo nasprotnika dobili na žrebu v ponedeljek.

Pari 14. kroga, danes ob 14. uri: Drava – Veržej, Dob – Krka, Brežice – Zarica, jutri ob 14. uri: Brda – Ankaran, Triglav prost.