Slovenski reprezentant Kevin Kampl je na kultnem stadionu Wembley dočakal največji zvezdniški trenutek svoje kariere. Z odločilnim golom proti Tottenhamu je pripomogel k sploh prvi zmagi Bayerja na angleških tleh, po kateri imajo farmacevti iz Leverkusna odprto pot do osmine finala lige prvakov, saj sami odločajo o svoji usodi.

Kampl je v tej sezoni odigral petnajst tekem za Bayer in v Londonu dosegel svoj prvi gol. »Žarim od sreče. Sijajno je bilo doživeti občutke na Wembleyju. To je dan, ki ga ne bom pozabil nikdar v življenju,« je komentiral Kevin Kampl, ki je tik pred koncem tekme staknil poškodbo gležnja, zaradi katere bo počival več tednov. Po odhodu z igrišča si je na desni odvezal nogometni čevelj, odstranil nogavico in na klopi za rezervne igralce trepetal za veliko zmago. Po tekmi je priznal, da je imel pri dosegu zadetka tudi nekaj sreče, da se je žoga odbila do njegove zmagovite desnice. Kamplov zadetek je komentiral tudi njegov trener Roger Schmidt in dejal, da je bil slovenski reprezentant v odločilni akciji hladnokrven pri zaključnem strelu. Bayer je na Wembleyju tudi potrdil uspešnost gostujočih moštev na tem stadionu, saj v ligi prvakov še nobenemu angleškemu moštvu ni uspelo ohraniti nedotaknjene mreže.

So se pa brez prejetega zadetka znova izkazali angleški prvaki iz Leicestra, ki so po treh zmagah iztržili točko v Köbenhavnu. Zanimivo, da še nobeno moštvo v zgodovini najmočnejšega evropskega tekmovanja ni prejelo zadetka na uvodnih štirih tekmah predtekmovanja, kar je uspelo Leicestru, ki je v minuli sezoni z osvojeno angleško krono šokiral širšo športno javnost. Na Danskem so gledalci sicer spremljali eno bolj dolgočasnih tekem, saj sta obe moštvi skupaj sprožili le tri strele, kar je najmanj v letošnji izvedbi tega elitnega tekmovanja.

Presenetljivo pa se je zataknilo branilcu evropske lovorike Realu iz Madrida, ki je z remijem 3:3 naletel na mino pred praznimi tribunami v Varšavi. Gareth Bale je sicer izboljšal klubski rekord v ligi prvakov, saj je dosegel zadetek že v 57. sekundi, a je Real v nadaljevanju prvič po letu 2002 zapravil celo dva gola prednosti. Za Legio je tudi na drugi tekmi proti Realu zadel srbski napadalec Miroslav Radović, ki je bil v minuli sezoni eden najzaslužnejših, da je Olimpija osvojila državni naslov. Tokrat je bil Radović med osrednjimi krvniki, da je kraljevi klub pod vodstvom trenerja Zinedina Zidana sploh prvič prejel tri gole na eni tekmi in na osmem dvoboju proti poljskim predstavnikom prvič ostal brez zmage.

Španci so znova pogrešali učinek prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki se mu zatika pri lovu na jubilejni, stoti zadetek v ligi prvakov. V Varšavi je le dvakrat od devetih neuspešnih poskusov ustrelil proti okvirju vrat Legie, v sodnikovem podaljšku pa je v kazenskem prostoru za nameček pohodil enega od tekmečevih branilcev. V uteho mu ostaja podatek, da je v ligi prvakov od sezone 2012/13 zbral več podaj (14) kot kateri koli nogometaš.