Domžale so prvi polfinalist slovenskega pokala, potem ko so si napredovanje proti Krškemu zagotovile že na uvodni tekmi v Posavju. Danes se bodo za polfinalno vstopnico pomerili še na tekmah Aluminij – Olimpija, Krka – Rudar in Maribor – Gorica.

Domžale – Krško 2:1 (1:0): Domžalčani so z zmago na povratni tekmi potrdili napredovanje v polfinale pokala, ki bo aprila prihodnje leto. Ker Domžale čaka v soboto derbi z Olimpijo, Krško pa boj za obstanek, sta trenerja Simon Rožman in Tomaž Petrovič spočila nekatere nosilce igre. Potem ko je na prvi tekmi v Krškem oba gola dosegel Luka Volarič, je bil tokrat 25-letni vezist iz Posočja nosilec igre in spretni asistent pri obeh zadetkih gostiteljev. Na razmočenem igrišču so bili Domžalčani veliko boljši in zapravili še kopico priložnosti za višjo zmago.

Aluminij – Olimpija (danes ob 14. uri, prva tekma 1:2): Olimpija z vrnitvijo Ranka Stojića med glavne klubske operativce začenja novo poglavje. Metode srbskega funkcionarja so znane že iz njegovega prvega mandata v vlogi direktorja Olimpije, sveže imenovanje na položaj podpredsednika kluba pa zaradi molčečnosti vodilnih odpira ogromno vprašanj. Med drugim še vedno ni pojasnjeno, zakaj je predsednik kluba Milan Mandarić sploh imenoval Stojića na mesto podpredsednika, saj ta funkcija v statutu Olimpije ni natančno določena. Zdi se, da so morali Stojiću najti stolček zgolj zato, ker so vsi drugi uradni položaji v klubu že zasedeni, ni pa nobenega dvoma, da bo Ranko Stojić hitro zavihal rokave in začel kadrovati, kar je sicer ena od prednostnih nalog morda kmalu zamenjanega športnega direktorja Nenada Protege.

Stojić je po ponedeljkovem imenovanju že obiskal garderobo članskega moštva, ki bo v Kidričevem branilo prednost z 2:1 s prve tekme četrtfinala pokala. Po seriji brezkrvnih predstav si Olimpija ne sme privoščiti novega spodrsljaja, ki bi lahko sprožil tektonske premike tako znotraj moštva kot v trenerskem štabu. Trener Luka Elsner bi za zdaj sicer moral uživati Stojićevo naklonjenost, saj sta bila pred dobrim letom že v navezi, ko je Olimpija iskala naslednika Marijana Pušnika, a po izgubi vodstva v prvenstvu nima več popravnega izpita. Na ljubljanski klopi bodo Elsnerja obdržali le ugodni rezultati, atraktivna igra in enakovreden boj za naslov prvaka, ki je za Mandarića osrednja prioriteta. Naš namig: 2.

Krka – Rudar Velenje (danes ob 14. uri, prva tekma 2:0): Nenavaden zdrs si je Rudar privoščil že na prvi tekmi, ko je v Velenju v sumljivih okoliščinah klonil proti Krki, edinemu drugoligašu med pokalnimi četrtfinalisti. Glede na to, da so Velenjčani v tej sezoni zagrenili življenje obema vodilnima kluboma v prvi ligi, bi se morala tekma proti Krki, ki v drugoligaški konkurenci zaseda šele četrto mesto, znajti pod posebnim drobnogledom nogometne zveze. Odkar imajo srbski stavničarji velik vpliv na klubsko politiko Rudarja, nad vsak presenetljiv izid pade senca dvoma. Naš namig: 2.

Maribor – Gorica (danes ob 17.15, prva tekma 1:1): Maribor je v prvenstvu vložil obilo napora, da je Olimpijo sklatil s prvega mesta. Vijolični so očitno že prebrodili krizo po številnih spremembah v moštvu, zato Štajerci znova delujejo odločno in samozavestno, da se izpod Pohorja že slišijo napovedi, da bodo na vrhu ostali vse do konca. Visoke ambicije imajo tudi v pokalu, kjer branijo lovoriko iz minule sezone. Trener Darko Milanič je prejšnji teden v Novi Gorici povsem premešal začetno enajsterico in odnesel posrečen remi 1:1. Danes ne bo mogel računati na poškodovane Aleksa Pihlerja, Dareta Vršiča, Damjana Boharja in Mateja Palčiča. »Imamo majhno prednost, ki ni odločilna. Ni dvoma, da želimo napredovati, zato se bomo tako tudi obnašali na igrišču. Gorica ima uigrano moštvo z veliko kakovosti, a so v nasprotnem taboru seznanjeni tudi z močjo Maribora,« pravi Darko Milanič, ki se je še pred tedni naposlušal žvižgov s tribun Ljudskega vrta. V pokalnem tekmovanju se je odločil, da bo počitek namenil prvemu vratarju Jasminu Handanoviću, zato bo novo priložnost dobil v Dubrovniku rojeni Matko Obradović. Naš namig: 1.