Prvi polčas derbija na stadionu Camp Nou zagotovo ni razočaral. V prvih 15 minutah je City še nekako uspel slediti ritmu Barcelone in čarovnike Kataloncev onemogočati na sredini igrišča, večjih priložnosti pa v tem obdobju ni bilo. Iz igre je zaradi poškodbe zelo kmalu odšel Jordi Alba, zamenjal ga je Lucas Digne.

Nato pa je sledil šok za City. Leo Messi je preigraval na desnem robu kazenskega prostora in žogo podal v sredino proti Luisu Suarezu. Žoga se je od Johna Stonesa odbila in zdelo se je, da je nevarnosti konec, nato pa je Fernandinhu spodrsnilo, Ilkay Gundogan in Stones pa sta le medlo opazovala žogo. Leo Messi je zmedo izkoristil, iz ozadja prišel do žoge, preigral še Claudia Brava in žogo pospravil v mrežo.

City prikrajšan za enajstmetrovko

Gol je očitno šokiral meščane, ki so potrebovali približno deset minut, da so se vrnili v igro. Nato so njihovi napadi postali vse bolj nevarni, dvakrat je nevarno sprožil Nolito, a je bil Marc-Andre Ter Stegen na mestu. Na drugi strani je Luis Suarez iz obrata streljal zelo dobro, a je Bravo žogo najprej odbil z nogo, nato pa jo s fantastično reakcijo z rokami z zadnjimi močmi izbil čez gol. Pri Barci se je poškodoval še Gerard Pique, Luis Enrique pa je v igro poslal Jeremyja Mathieuja.

Tik pred koncem prvega dela se je sporna situacija zgodila v kazenskem prostoru Barcelone, predložek z desne strani je v iztegnjeno roko zadel Lucasa Digneja, sodnik Milorad Mažić pa ni pokazal na belo točko in City prikrajšal za enajstmetrovko.

Dva gola Messija, dva rdeča kartona in tekma za pozabo Cityja

Drugi polčas se je za Manchester City začel katastrofalno. Claudio Bravo je v 53. minuti stekel iz kazenskega prostora, da bi preprečil protinapad Suareza. Prišel je prvi do žoge, a jo izjemno nespretno izbil točno na noge Urugvajca, ki je Brava poizkušal premagati z lobom. Vratar Cityja je strel ubranil izven kazenskega prostora in si prislužil neposredni rdeči karton.

Modri iz Manchestra so bili v obrambi popolnoma razglašeni, kar je z drugim in tretjim zadetkom kronal Leo Messi, ki je spet dokazal, da mu na dober dan nihče ne more biti kos. Tudi City ni bil brez svojih priložnosti, še posebej po drugem rumenem kartonu Jeremyja Mathieuja, ko je tudi Barcelona ostala z le desetimi igralci na igrišču. Najlepšo je zapravil Kevin de Bruyne, strel mu je Ter Stegen ubranil.

Piko na i je pristavil Neymar

Polom Cityja se je le še stopnjeval, Leo Messi je izsilil še enajstmetrovko, ki pa jo je Neymar zastreljal. A Brazilec se je le nekaj minut kasneje odkupil za zapravljeno priložnost, preigral je dva branilca v kazenskem prostoru in rutinirano zadel.

Barcelona je pokazala za konkurenco strašljivo dobro igro, Pep Guardiola in Manchester City pa sta prejela bolečo lekcijo v Kataloniji.